Chris Strockmeijer: “De sfeer in Onstwedde blijft goed”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Na een geweldig seizoen, dat werd afgesloten met een kampioenschap, mag Onstwedder Boys het dit seizoen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal proberen. Na een droomstart is de ploeg van Fokke de Jonge inmiddels ver weggezakt. Nadat de eerste drie wedstrijden zeven punten opleverden, werd in de volgende tien wedstrijd nog maar één puntje gepakt. Volgens Chris Strockmeijer zorgde deze dramatische reeks voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen: “In de loop van het seizoen zijn we steeds meer wedstrijden gaan verliezen, soms ook met veel tegendoelpunten. Een reeks als deze hakt er zeker in bij de meeste spelers. Het dieptepunt was wat mij betreft de wedstrijd tegen SCN, waarin wij voor stonden én een man meer hadden, maar toch met 1-3 ten onder gingen.”

Chris Strockmeijer...
Chris Strockmeijer…

Omdraaien
Toch heeft de 26-jarige Strockmeijer nog vertrouwen in een goede afloop: “De afgelopen jaren presteerden wij na de winterstop beter dan ervoor. Hier houden we ons aan vast! Aan de trainingsopkomst en sfeer zal het ook niet liggen, want die blijven goed.” Wellicht zal de ommekeer komen door een ingreep van trainer Fokke de Jonge, die voor de winterstop al switchte naar een systeem met twee spitsen. Strockmeijer, die zelf al drie keer scoorde dit seizoen ziet dit als een goede zet: “De balans is hierdoor beter, en dat zorgt voor minder tegendoelpunten.”

Breedte
Tot slot geeft Strockmeijer aan dat het goed zou zijn dat de selectie van de oranjehemden breder zou worden: “Jongens als Harm-Jan Wilzing en Peter Orsel hebben voor de winterstop amper meegespeeld, dus hun terugkeer zal ook een positieve uitwerking hebben. Samen zullen we dan voor handhaving moeten gaan. En wat mij betreft moet dat gaan lukken, want Onstwedder Boys hoort in de derde klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Anne Sybesma: “Alleen als collectief is SJS sterk”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Oud-TEVV’er Ronny Zwikker voor altijd verbonden met WKE

Vorig seizoen was er één van uitersten voor Ronny Zwikker. Zijn jeugdliefde WKE ging ...