Mark Mulder: “Rust in de tent staat voorop”

MusselIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Met slechts acht punten, een voorlaatste plaats én een trainer die aan het einde van het seizoen afscheid neemt, is de situatie waarin SV Mussel zit er niet één om jaloers te zijn. Maar waar bij menig club paniek uit zou breken, is dat bij de sympathieke dorpsclub allerminst het geval. Volgens libero Mark Mulder is dat de enige juiste keus: “We maken zich op voor een spannende tweede seizoenshelft. Daar kunnen we geen storende randzaken bij hebben!”

Mark Mulder...
Mark Mulder…

Degraderen
Mulder is helder wanneer we vragen of hij vreest voor degradatie naar de vijfde klasse: “Nee hoor. Dat er te weinig punten zijn is duidelijk. Maar dat Mussel niet hoeft te degraderen is ook duidelijk. De achterstand is niet onoverbrugbaar en een gelijkspel tegen een ploeg als Hoogeveen is iets om je aan vast te houden.” En ondanks dat er vlak voor de winterstop een aantal keren fors werd verloren, zijn er nog wel meer lichtpunten te benoemen. Zo was er daar het geflatteerde verlies tegen topploeg Borger én de rentree van good old Martin Drent. Mulder vult aan door te stellen dat Drent al twee keer trefzeker was: “Tot nu toe waren we afhankelijk van de goals van Wim Wubs. Een tweede scorende speler is heel erg welkom.”

Interne druk
Zoals gezegd: het bestuur, de technische staf en de spelersgroep bewaren de rust. Maar wel is er intern gehamerd op het feit dat handhaving bewerkstelligd dient te worden. Volgens Mulder een haalbare opdracht: “Met de terugkeer van aanvoerder Richard Wubs, Rolf Smid en straks hopelijk weer een volledig fitte Rick Osnabrugge moeten wij in staat zijn om deze klus te klaren. Wanneer overige spelers dan weer in vorm raken en we bijvoorbeeld ook Niels Teuben weer binnen de lijnen gaan zien, dan spelen we ook na de zomerstop gewoon weer in de vierde klasse. En dat is iets wat onze achterban, de vijfde colonne, ook echt verwacht van ons!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

Enkele dagen voor start van de competitie is nieuwbakken vierdeklasser SPW geconfronteerd met een ...

Björn Banus: “Plek bij de eerste zes moet haalbaar zijn voor Musselkanaal.”

Bjorn Banus hoopt zich zo snel mogelijk veilig te spelen met Musselkanaal en denkt ...