Marko Mihalj: “NWVV had de winterstop liever overgeslagen”

NWVVIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Met drie nederlagen begon zaterdagclub NWVV ronduit slecht aan het seizoen. Maar na de vierde nederlaag (in de vijfde wedstrijd) kwam de ploeg van Geert Aalderink in een flow. Het resultaat is een reeks van zeven gewonnen wedstrijden waarin 28 doelpunten werden gemaakt. Eén van de spelers die regelmatig een aandeel had in de productie van de Nieuw-Weerdingers is Marko Mihalj. De middenvelder kwam aan het begin van het seizoen over van v.v. Emmen en is een vast waarde in het team.

Marko Mihalj...
Marko Mihalj…

Hinderlijk
Volgens de 19-jarige Mihalj was het uitblijven van punten in de openingsfase overigens onterecht: “We speelden vaak beter dan onze tegenstander en de nederlagen waren ook altijd minimaal, dus met één doelpunt verschil.” Eigenlijk liepen de blauw-zwarten alleen tegen v.v. Sweel tegen een stevige nederlaag aan. Maar uiteindelijk bracht de overwinning op Wildervank de ommekeer. Volgens Mihalj is de winterstop dan ook een hinderlijke onderbreking: “Wanneer je zeven wedstrijden achter elkaar wint, dan wil je het liefst de volgende dag opnieuw spelen. Nu is het dus even afwachten of we direct weer het goede gevoel hebben.”

Ambitieus
Maar de student Bank- en verzekeringswezen aan het Drenthe College heeft wel alle vertrouwen in zijn teamgenoten: “We hebben een jong team, met een aantal talentvolle spelers. We zijn dan ook vreselijk ambitieus en iedere nederlaag is een fikse tegenvaller: wij willen alles winnen!” En waar het schip dan strandt voor NWVV is vervolgens afwachten. En hoewel de achterstand op de toch wel heel stabiele koploper NKVV (nog maar één nederlaag) fors is, met zes punten én een wedstrijd wil Mihalj het hoogst haalbare nog niet uit zijn hoofd zetten: “Wij hebben nog hoop op het kampioenschap. Maar wanneer dit niet gaat lukken, dan willen via de nacompetitie promoveren.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roy Hooiveld wil precies op tijd fit zijn

Nadat Ter Apel ’96 vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse, ...

Bart Weishaupt: “Drie punten tegen Gieterveen zijn het belangrijkste.”

Bart Weishaupt vindt dat Bareveld beter moet kunnen presteren en wil tegen Gieterveen de ...