Gasselternijveen blijft hopen op handhaving

2 (493x640)Slechts één keer stak v.v. Gasselternijveen dit seizoen zegevierdend de armen in de lucht na het laatste fluitsignaal van een scheidsrechter: op 15 december 2013 werd directe concurrent Zandpol met 3-1 verslagen. Twee van deze doelpunten werden gemaakt door Frank Pals. In de aanloop naar de cruciale ontmoeting met Veelerveen, aanstaande zondag, sprak FC Kanaalstreek met de 24-jarige aanvaller over het tot nu toe moeizaam verlopen seizoen.

Zondag treffen jullie Veelerveen, dat één plaats en vijf punten boven jullie staat. Deze plaats geeft recht op nacompetitie-voetbal. Wanneer jullie zondag verliezen in het gat acht punten, met nog acht wedstrijden te spelen: staat verliezen gelijk aan degraderen?
“Ik denk van niet. Natuurlijk komen we dan verder in de problemen, maar er zijn daarna nog wel acht wedstrijden te gaan. Win je er dan drie meer dan Veelerveen komen we op de nacompetitie-plek. Al gaan we niet van verlies uit komende zondag! Het zal een pittige wedstrijd worden vanaf  de eerste minuut. Beide teams weten wat er op het spel staat en zullen dan ook vol voor de overwinning gaan.”

In tegenstelling tot jullie, kwam Veelerveen wel in actie: hebben jullie de wedstrijd bezocht om zo extra informatie in te winnen voor de clash van aanstaande zondag?
“Nee, we hebben niet gescout. Maar als je aan het eind van de middag leest dat Protos met 8 -0 wint dan is dat een mooi bericht!”

In de vorige jaargang maakte je bijna twintig (19) doelpunten, waar de teller nu op vier staat: hoe verklaar je het verschil?
“Vorig seizoen hadden we als team een topseizoen. Waar we toen van achteruit durfden te combineren naar voren toe en waar de eindpass vrijwel goed viel, is het dit seizoen qua voetbal minder geworden. Er wordt minder gecombineerd en daardoor worden er te weinig kansen gecreëerd. We moeten het nu meer hebben van strijdlust.”

Gasselternijveen viert een goal tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Zandpol
Gasselternijveen viert een goal tijdens de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Zandpol. Frank Pals (in rood, derde van links) is het midelpunt van de feestvreugde. Zandpol.

Veel volgers van FC Kanaalstreek kennen Gasselternijveen als een stabiele derdeklasser: hoe kan een voetbalbolwerk als Gasselternijveen op de drempel van de vijfde klasse komen te staan?
“Er zijn in de afgelopen jaren veel spelers vertrokken, waardoor we keer op keer met een jong elftal opnieuw moesten beginnen. Ook hebben we na drie jaar Patrick Beek in de persoon van Ludie Hulshof een nieuwe trainer gekregen. En gebleken is dat we aan elkaar hebben moeten wennen. En je moet gedurende het seizoen natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Menig tegenstander snapt ook niet waarom Gasselternijveen onderaan staat. De vorige twee wedstrijden speelden we op karakter tegen medekoplopers Pekelder Boys en KSC, waarbij we tegen Pekelder Boys een goal in de laatste minuut tegen kregen, maar thuis tegen koploper KSC wel een punt pakten. Kortom: het harde werken levert soms wel een meevaller op.”

Waar denken jullie nog punten te gaan halen, en hoe groot is het vertrouwen in een goede afloop?
“We zijn zeker nog niet gedegradeerd! Ook al verliezen we zondag, dan nog is er genoeg kans. Er komt namelijk een mooie reeks wedstrijden aan. We gaan zodnag punten pakken tegen Veelerveen, waarna we in eigen huis de derby tegen Gieten spelen. Aan de editie van twee jaren geleden bewaren we goede herinneringen, dus dat kan ook een overwinning opleveren! En daarna volgt een uitwedstrijd tegen Eext, een thuiswedstrijd tegen Valther Boys en in de laatste wedstrijd van het seizone ontvangen we Zandpol. Ik wil de stand aan het eind van het seizoen nog wel eens zien!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sem Nieuwenhuis: “Onstwedder Boys moet een gooi doen naar promotie.”

Sem Nieuwenhuis hoopt komend seizoen met Onstwedder Boys te spelen om promotie naar de ...

Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen ...

Rico van Heumen: “Wedde voelt als een familie”

Rico van Heumen is een echte verenigingsman en prijst het collectief van Wedde.