Westerwolde laat punten liggen tegen Harkstede

Westerwolde heeft gistermiddag niet optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van koploper FVV. Op het eigen hoofdveld bleef de ploeg van Loek Swarts, na een 2-0 voorsprong, steken op een 3-3 gelijkspel. Hierdoor klommen de rood-witten wel weer naar plaats twee op de ranglijst, maar voelt men de hete adem van nummer drie Bellingwolde in de nek.

Broers Te Velde scoren

Gedurende het eerste kwartier liet Westerwolde zien waarom het nog steeds in de top van de vierde klasse C bivakkeert. Goed aanvalsspel leidde tot doelpunten van zowel Merijn (5e minuut) als Rik te Velde (17e minuut). Zo stond Merijn te Velde aan het eind van een goed lopende aanval na aangeven van René v.d. Laan precies op de goede plaats om de bal binnen te schuiven. Broer Rik wist na een knappe individuele actie de doelman van Harkstede te verschalken.

Aansluitingstreffer Harkstede

Harkstede zat echter niet bij de pakken neer en zo wist Jelle Dikkema dan ook in de 26e minuut vanuit een standaardsituatie de bal over keeper Hebers van Westerwolde in de verre hoek te knikken. De verkregen aansluitingstreffer betekende tevens de ruststand: 2-1.

Weifelend optreden

Na de thee kwam Harkstede snel op gelijke hoogte via André Haafs. Hij profiteerde van weifelend optreden van de Westerwolder defensie. Uit de daaropvolgende corner werd Kevin v/d Laan met een lange op rechts gelanceerd. Zijn voorzet werd vervolgens door Harksteder Bert Landman achter zijn eigen keeper verwerkt en zo stond Westerwolde weer op voorsprong.

Op de lat

Het slotakkoord wat doelpunten betreft was opnieuw voor René Aalfs. Waar de verdediging van Westerwolde er niet goed uitzag, wist hij in de 57e minuut vanuit opnieuw een standaardsituatie vrij eenvoudig de bal achter Henk Hebers te tikken. Beide ploegen gingen hierna nog vol voor de overwinning, maar meer dan een hard schot van de ingevallen Bartel Geleijnse op de lat leverden de diverse aanvallen niet op.