Alteveer houdt geen stand in Gieten

g-aBij Alteveer hield men Geir Lutjes, spits van Gieten, direct verantwoordelijk voor de nederlaag die de geelhemden op sportpark ‘De Goorns’ leden. De aanvaller was namelijk de aanstichter van het opstootje waarbij invaller Rudy Akpinar met een rode kaart van het veld moest. Een opstootje in de laatste minuut van de officiële speeltijd, met een 2-2 stand op de borden. Uit de corner die volgde, was het vervolgens Martijn van Boven die de 3-2 tegen de touwen kopte: “Wat een matennaaier!”, klonk het uit diverse kelen. Toch was dit te kort door de bocht, want Alteveer verloor de wedstrijd niet in de negentigste minuut.

Onheil
Mogelijk werd de wedstrijd kort na rust verloren, toen Ray den Boef zijn met een fantastische goal op 0-2 zette: de aanvaller werkte een voorzet hangend in de lucht met een halve omhaal binnen. Vanaf dat moment beperkte de ploeg van René Nijgh zich tot verdedigen en riep men het onheil over zichzelf af. Via lange ballen van René Meems, die werden doorgekopt door aanvoerder Schenkel, werd Roy de Wijk nog wel een aantal keren aan het werk gezet, maar hij kon zijn solo’s niet verzilveren. Eén keer leek De Wijk aanspraak te mogen maken op een strafschop, maar zijn tegoed bij de scheidsrechter van dienst was blijkbaar op.

1

Armoedig
Dit was na ruim 35 minuten spelen nog niet het geval: een lichte overtreding op de snelle De Wijk bleek genoeg voor scheidsrechter Spieard om de bal op de stip te leggen. Deze straf was iets aan de zware kant, maar Bart Nieland maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje. Tot dat moment was de wedstrijd eigenlijk de moeite van het bekijken amper waard. De thuisploeg, toch één van de hoogst geklasseerde ploegen in de vierde klasse D kon geen potten breken, en wist alleen via Jarno Hoiting en Martijn van der Boom kleine kansjes af te dwingen. Ook de bezoekers uit Alteveer speelden niet goed: alleen De Wijk kon zich onderscheiden, maar toen hij oog in oog met doelman Jeffrey Tappel stond, wist hij niets meer te produceren dan een stiftje, dat in de handen van de doelman verdween. Op dat moment had Bryan Schenkel dé kans op de 0-1 al gemist: zijn inzet verdween rakelings langs de paal.

2

Aandringen
Zoals gezegd: na de 0-2 trok Alteveer zich terug. Op zichzelf niet een rare keuze, want de ploeg moet het hebben van hard werken, een vrij direct speltype en kent niet vaak de luxe van een marge van twee treffers. Met René Meems als nieuwe aanwinst, die een puike wedstrijd speelde en heel veel aanvallen onschadelijk maakte, werd ingezet op het over de streep trekken van de voorsprong. Gieten drong echter meer aan, en met het inbrengen van Florian van der Heyde werd nog meer op de aanval gespeeld. De aanvaller viel echter het meest op door een onsportieve actie waarbij hij de bal met de hand voor Alteveer-doelman Van Duuren wegtikte: de gele kaart was op zijn plaats. Uiteindelijk bleek clubtopscorer Geir Lutjes de meest waardevolle speler voor de Gieter ‘heertjes’: eerst kopte hij een corner binnen, waarna hij rond de tachtigste minuut voor de gelijkmaker tekende: een venijnig schot was Van Duuren te machtig.

3

Terecht
Al met al, op basis van de kwaliteiten van beide ploegen en het spelbeeld toch wel een terechte uitslag. Maar toch ook wel weer een gelukkige overwinning voor Gieten, want net zo goed hadden de bezoekers met een punt afgereisd naar Groningen. Doelpuntmaker Ray den Boef omschreef het na de wedstrijd treffend: “Het maken van zo’n mooie goal voelt heerlijk, maar liever had ik een punt of meer overgehouden!”

Woortman                     De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint derby: hoofdrol voor doelman Rozema

In één van de weinig zaterdagse Kanaalstreek-derby’s heeft SJS de punten afgesnoept van het ...

Mussel vergeet zichzelf te belonen

SV Mussel is afgelopen zaterdag vergeten zichzelf te belonen. Na een voorsprong (0-2) wist ...