Valthermond doet zichzelf te kort tegen koploper Roden

Valthermond had grotendeels het betere van het spel tegen koploper Roden, maar stond uiteindelijk wel met lege handen.

Met Roden kreeg Valthermond de onbetwiste koploper van de 2e klasse op bezoek. Met de1-4 nederlaag zal diegene die de wedstrijd niet hebben gezien denken dat de thuisploeg een maatje te klein was voor de equipe van Paul Raveneau. Niets was echter minder waar. Bijna een uur lang was Valthermond de bovenliggende partij, maar de ploeg van Kenny Koning vergat zichzelf te belonen. Bovendien bleek Roden doelman Tarick Kalfsbeek een te grote sta in de weg.

Sterk spelend Valthermond

Zoals gezegd speelde Valthermond uitstekend en het creëerde zich ook de nodige kansen. Zo zag Milan Draijer een listig lobje net over gaan en schoot Yordi van der Laan naast na een actie van Jens Bulle. Aan de andere kant strafte Olivier van der Tuin balverlies van Dion van der Laan meteen af. In die fase zitten de Monkers ook. Ieder foutje vliegt momenteel ook meteen binnen.

Valthermond ging door waar ze mee begonnen waren, namelijk goed spelen. Dit resulteerde ook in een vlotte gelijkmaker. Mike Wilts vond na een fantastische actie een Roder hand en scheidsrechter Eric ten Horn wees gedecideerd naar de stip. Yordi van der Laan schoot beheerst binnen.

De thuisploeg ging verwoed op jacht naar de verdiende voorsprong, maar slaagde er maar niet in Kalfsbeek te passeren. Erik Jan Veerbeek (2x), Yordi van der Laan (2x), Jorn Draijer en Dion van der Laan wisten Kalsbeek niet te passeren. Aan de andere kant reageerde Joost Schrik attent op een kopbal van Robin van der Tuin.

Valthermond krijgt deksel op de neus

Na de pauze kreeg Valthermond hiervoor het deksel op de neus. Hugo Steenbergen zag een zacht rollertje via de binnenkant van de paal binnen vallen, waardoor Roden weer de leiding nam. Valthermond zette nog een keer aan, maar opnieuw werd er niet gescoord. Kalfsbeek pakte maar weer eens een inzet van Yordi van der Laan, Jorn Draijer schoot in het zijnet en Tom Meijers kopte over.

In de slotfase ebde het geloof bij de Blauw Witten weg en counterde Roden zich alsnog naar een ruime overwinning. Robin van der Tuin en Martijn Goedemoed schoten het kwartet vol. Valthermond met een behoorlijke kater achterlatend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC laat zege glippen tegen De Treffer ’16

EEC was heel dichtbij de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotfase ...

Sellingen trakteert koploper Wedde op puntverlies

De wedstrijd tussen Sellingen en Wedde heeft geen winnaar opgeleverd. Wedde, dat in een ...