Danny Kolp plaaggeest van Zandpol

GKCNa de tegenvallende nederlaag van voor de winterstop tegen het lager geklasseerde Buinerveen, kreeg GKC de kans om zich op bezoek bij Zandpol te revancheren. Dit lukte de ploeg van Jaap Alting met verve: met een ruime 1-5 overwinning op zak keerden de Gasselters huiswaarts. Zoals wel vaker was Danny Kolp ook deze zondag weer de grote man: hij scoorde maar liefst vier keer.

Gerust hart
Het leek er niet op dat GKC een makkelijke middag tegemoet zou gaan, want al na drie minuten lag de bal in het eigen doel. Gehinderd door een klein voorjaars-zonnetje zag de keeper een afgezwaaide voorzet pardoes in het net vallen. De gasten kregen hierna via Oosting en Wieringh de kans op 1-1, maar beiden kwamen nog niet tot scoren en ook Hadders en De Hoop zagen hun kansen teniet worden gedaan. De kansenregen van GKC resulteerde uiteindelijk wel in de gelijkmaker en wie anders dan Danny Kolp was de maker. Een goede voorzet van Wieringh werd door de goaltjesdief bij de tweede paal binnen geschoten. Rond het half uur was Kolp zelf de aangever bij de 1-2: zijn schot werd van richting veranderd door Evan de Hoop. Op slag van rust was het wederom Kolp die een steekpass van Oosting afrondde, waardoor de geel-zwarten met een gerust hart de kleedkamer konden opzoeken.

Gevaarlijkste man
Ook na rust was Kolp veruit de gevaarlijkste man aan GKC-zijde en hij zag al gauw een schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. Tien minuten later bracht trainer Alting een tweede speler met scoringsdrang binnen de lijnen: het was Peter Kroezenga die Oosting kwam vervangen. De invaller deed gelijk van zich spreken door vlak na zijn aantreden een schot te lossen die rakelings over de deklat scheerde. Een aantal minuten later was het woord weer aan Kolp, die zijn hattrick compleet maakte na een lange bal van Wieringh en de stand daarmee op 1-4 bracht. Echter moest de mooiste goal van de topschutter nog komen, want met een afstandsschot van dertig meter was hij verantwoordelijk voor de 1-5.

Niet gek maken
Uiteraard was het daarna over en uit voor Zandpol, dat zichtbaar gepikeerd was door deze forse achterstand. De thuisploeg probeerde van alles om de Gasselters het voetbal te beletten, want af en toe ook niets met voetbal te maken had. De gasten lieten zich echter niet gek maken, bleven prima voetballen zonder risico’s te nemen. Stef Almoes mocht ook nog zijn opwachting maken en kende een goede invalbeurt. Hij had zelfs nog de kans op de zesde treffer voor de gasten, maar hij miste. Hetzelfde gold in de slotfase voor Kolp en Heijerman, waardoor de stand 1-5 bleef. Goede zaken voor GKC, dat ongetwijfeld vol vertrouwen de komende wedstrijd tegen EHS ’85 tegemoet ziet.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint nipt van FC Ter Apel ’96

Sellingen won van FC Ter Apel '96, waarin slechts een doelpunt het verschil maakte.

Ter Apel kan koploper Asser Boys niet verrassen

Het zo verrassend goed presterende Ter Apel ’96 is er niet in geslaagd om ...