Gasselternijveen maakt het zichzelf moeilijk tegen Buinerveen

Gnv-BGasselternijveen had na twee verloren uitwedstrijden iets recht te zetten. Dit moest dan op eigen bodem gebeuren tegen Buinerveen. De ploeg van de oud-coach van de roodhemden, Ludie Hulshof, werd dit seizoen al verslagen door de Nieveensters met 0-4. Die wedstrijd werd door Buinerveen overigens beëindigd met twee rode kaarten. Ook nu was Buinerveen de onderliggende partij en zag Gasselternijveen de derby nipt winnen: 3-2.

Schorsing
Gasselternijveen speelde zonder Jörgen Nieboer (vakantie), Adri Meijer door ziekte en ook Bart Botterblom was nog niet geheel fit. In de warming-up was het ook nog lang onduidelijk of Roelof Heuten kon starten. Wel keerden Gerry van der Aa en Pieter Hospers weer terug van een schorsing. Dit was gelijk te merken. Na goed doorzetten in de achtste minuut door Van der Aa kon hij zijn waarde weer bewijzen: 1-0. De gasten lieten de Nieveensters opbouwen en zakten in. Dit zorgde ervoor dat het balletje vrij makkelijk rond werd gespeeld. Door verkeerde keuzes en een gebrek aan concentratie werd de juiste man voor het doel vaak niet gevonden.

Achterlijn
De verdediging had lang niks te duchten van de twee spitsen van Buinerveen. Het trio MacDonald, Heuten en Hospers had ze in de tang. Maar na iets meer dan een half uur spelen kwam Buinerveen uit het niets op gelijke hoogte. Op de achterlijn liet Dylan Visscher zich verschalken waardoor de daaropvolgende voorzet makkelijk werd ingetikt door Branco Boer. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en nog voor het rustsignaal werd een vrije trap door MacDonald bij de tweede paal simpel binnen getikt.

In het slot
Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Buinerveen had geen moment de intentie om druk te zetten op de verdediging. Gasselternijveen kreeg steeds meer kansen, maar hielp ze vakkundig om zeep. Toch wist Van Gilsbeek de 3-1 te maken na iets meer dan vijftig minuten. Nadat een voorzet half werd geraakt door Frank Pals kon Van Gilsbeek simpel binnentikken. De thuisploeg had de wedstrijd op slot moeten gooien, maar doordat er slordig werd omgesprongen met de ruimte en de kansen bleef Buinerveen nog hoop houden.

Heet kwartier
Dit bleek geen ijdele hoop. Met nog een kwartier te spelen maakte Buinerveen, door een onoplettendheid van de verdediging van de roodhemden, de 3-2: Ate de Vries was de maker van de treffer. Hierop besloot Buinerveen steeds meer mankrachten naar voren te brengen. Hoewel een spannend laatste kwartier verwacht werd, viel dit uiteindelijk mee voor de thuisploeg. Buinerveen had niet het vermogen om echt gevaarlijk te worden. Vlak nadat invaller Arjan Hospers uit een afstandsschot nog bijna 4-2 maakte floot de leidsman voor het eindsignaal. Gasselternijveen vergat zichzelf dus met een ruime overwinning te belonen.