HOCMet een ietwat gehavende ploeg moest HOC op bezoek bij koploper IJhorst en speelde daar verdienstelijk gelijk. Vooraf hadden de Odoorners hier uiteraard voor getekend, maar na afloop waren de drie punten ook niet onverdiend geweest. In ieder geval blijft HOC door deze puntendeling in het spoor van de koploper en doet het nog steeds mee voor promotie.

Tweede elftal
Door de afwezigheid van een aantal vaste krachten moest er een beroep worden gedaan op spelers van het tweede elftal. Wellicht door deze wijzigingen begon HOC wat afwachtend aan de wedstrijd en dit resulteerde na 10 minuten al in de 1-0 voor IJhorst. Arjan Tewis gaf een verkeerde pass, waarna de spits zo door kon lopen richting keeper Wessels, die kansloos bleek. Slechts twee minuten maakte de thuisploeg ook al haar tweede treffer. Het was op het randje van buitenspel, maar IJhorst mocht door en gaf Wessels wederom het nakijken.

Omzetting
Door deze vroege achterstand moest er uiteraard wat veranderen bij HOC en trainer Spiegelaar veranderde zijn formatie naar 4-3-3. Door deze omzetting ging HOC beter voetballen en zette het IJhorst onder druk. Er volgden ook een aantal kansen voor achtereenvolgens Wiggers, Vermegen en Beek, maar allen kwamen niet tot scoren. Mark Drent moest even later het veld verlaten met een knieblessure die hij opliep na een botsing met de keeper. Paul Venema nam zijn plaats over. HOC wist voor de pauze nog wel de aansluitingstreffer te maken via Richard Wiggers. Hij werd weggestuurd door Chris van Ewijk, nam de bal niet lekker mee maar wist toch de 2-1 te scoren.

Koelbloedig
Na rust vielen er minder kansen te noteren en werd de wedstrijd wat harder. IJhorst begon al vroeg met tijd rekken, om de 2-1 voorsprong niet in gevaar te laten komen. Na 70 minuten kregen de gasten een vrije trap op een mooie positie, echter werd de inzet van Gerben Beek onschadelijk gemaakt door de keeper. Uiteindelijk volgde de enigszins verdiende gelijkmaker alsnog. In de 85e minuut belandde de bal na een goede aanval bij Arjan Tewis, die koelbloedig de 2-2 in het net schoot. Hierna was het nog even spannend voor HOC, dat een aanvaller van IJhorst vrij voor Erik Wessels zag opduiken maar laatstgenoemde was de situatie meester. Zo bleef het bij een gelijkspel en overheerste de tevredenheid in het HOC kamp.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys dwingt toetje af

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp prima zaken gedaan. Tegenstander VVS uit Oostwold ...

Zure nederlaag voor TEVV in Peize

Na zes keer winst op rij is TEVV zondag tegen haar eerste nederlaag van ...

Mussel zonder moeite langs SETA

SV Mussel heeft streekgenoot SETA op een stevige nederlaag getrakteerd. Op 'De Slenk' ging ...