Tom Meijers: “Psst, Psst”

“Ja, vandaag ga ik het doen”, denk je. Je trekt je jas aan en stapt op de fiets. Met de regendruppels in je gezicht begin je al trappend aan een tocht naar de plaatselijke sportwinkel. Nieuwe kicksen. Dat is wat je wilt scoren. Je stapt zelfverzekerd over de drempel van de winkel. Je wandelt naar de wand met voetbalschoenen en dan begint de ellende. Er is wel erg veel keus..

Groen? Paars? Blauw? Roze? Rood? Je netvlies wordt overspoeld met kleurencombinaties waarvan je zou denken dat het niet verantwoord is om in te voetballen. Het is immers voor iedere lompe verdediger een reden om je eens lekker met je snufferd in het gras te schoppen. Een doolhof van voetbalschoenen waardoor je maar besluit om een medewerker van de winkel naar de weg te vragen.

De verkoper begint: ‘’Ik heb hier bijvoorbeeld de Nike Mercurial Superfly White Volt.’’ De onschuldige jongen wordt nog net niet onderuitgehaald door de naam van de schoen. Je pakt de wonderslof uit het rek en bekijkt hem eens rustig. Een raar sokje zit aan de rand van de schoen. ‘’Dat heet een Dynamic Fit Collar. De gedachte daarvan is dat je schoenen één worden met je voeten en onderbeen’’, vertelt de verkoper zweverig. Je gelooft het wel. Prijskaartje: € 274,99. In nog geen 275 jaar.

‘’Dan zie je hier een Adidas-schoen met een kleurencombinatie die speciaal voor Lionel Messi is ontworpen’’, vervolgt de verkoper. Alsof Picasso zijn penseel over de schoen heeft gehaald. Het lijkt wel abstracte kunst, maar dan op een voetbalschoen. De kleuren spreken je niet zo aan. Een verkooppraatje volgt: ‘’Fijne schoen, vormt zich om je voet en is vederlicht.’’ Prijskaartje: €119,95. De prijs is prima, de schoen zelf is geen voltreffer. Ietwat vertwijfeld kijk je nog eens om je heen.

Dan hoor je ineens een fluisterend: ‘’Psst, psst!’’ Je kijkt naar rechts. Het geluid blijkt uit een prachtige oranjeblauwe Adidas Predator Absolado te komen. ‘’Kies mij!’’, zegt de met felle kleuren beklede schoen telepathisch. Je pakt hem eens op en denkt nog eens aan die verdediger waarvoor een slof als deze werkt als een rode lap op een stier. De verkoper reageert door er nog een andere schoen bij te pakken. Daar had hij klaarblijkelijk nog een verkooppraatje bij voorbereid. Je hoort het verhaal aan, maar je luistert niet. Je staat nog met die Absolado in je hand. Je bent verliefd: ‘’Ik wil deze!’’, zeg je overtuigend.

Eenmaal aangekomen bij de kassa blijkt er ook nog eens leuke kassakorting op te zitten, dat verklaart de reactie van de verkoper even eerder. Opgetogen verlaat je de winkel. Tachtig euro armer, maar een klinkende overwinning op een verkoper en fraaie voetbalschoenen rijker. Topdag.

Tom Meijers...
Tom Meijers…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Peter Kroezenga: “EK”

Kent u dat pakkende liedje nog van Wolter Kroes? “We zijn er weer bij ...

Arie Weits: “We mogen weer”

De competitie 2014-2015 is weer losgebarsten. Clubs hebben in de augustus maand druk getraind, ...

René Nijgh: “Spelsystemen”

Sinds het afgelopen WK voetbal gaat het vrijwel alleen maar over het systeem. Eerlijk ...