BorgerBorger heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan in de vierde klasse D. Zelf won het de topper in en tegen Elim met 1-3 en zag het koploper Hoogeveen onderuit gaan in Wolvega. Ook Willemsoord dat nog boven de groenhemden staat ging verrassend kopje onder bij laagvlieger Smilde. Hierdoor heeft Borger de aansluiting met de top van de ranglijst weer gevonden.

Belangrijk treffen
Er stond een belangrijk treffen voor Borger op het programma met de uitwedstrijd tegen de nummer twee Elim. Om mee te willen doen om de rechtstreekse promotieplaatsen was een winstpartij vandaag nodig. Bij de thuisploeg ontbrak een aantal spelers wegens een schorsing dus Borger wist dat er vandaag wat te halen viel. Zelf was het nagenoeg compleet en dus kon trainer Arne Joling na de wintersportperikelen weer kiezen uit een ruime selectie.  

Vroege openingstreffer
Borger startte goed aan het duel en nam van meet af aan het initiatief. Het drukte Elim terug op eigen helft en hield de thuisploeg prima onder druk. De pressie van Borger leverde al een vroege openingstreffer op. Een voorzet van Niek Scheltinga werd verlengd door Luuk Kenter, waarna deze van dichtbij werd binnen getikt door de attente Ronald Bulthuis. Na de 0-1 bleef Borger op jacht naar een tweede treffer en die had het ook kunnen maken. Het kreeg in de persoon van Erwin Kuiper een prima kans, maar zijn schot werd ternauwernood gepakt door de doelman van Elim. Het dichtste bij kwam Mark Meinema, die met een prachtige boogbal het houtwerk teisterde. De thuisploeg kon er weinig tegenover zetten en kwam eigenlijk alleen het laatste kwartier maar voor in het spel. Grote doelkansen leverde het echter niet op, doordat de achterhoede van Borger een puike partij afleverde. Doordat Borger zelf de trekker niet overhaalde bleef het tot aan de rust bij 0-1.

Dikverdiende punten
Na de pauze schoot Borger wederom goed uit de startblokken en had het na twee minuten spelen een tweede treffer te pakken. Jeffrey Spelten rondde een snelle aanval zeer beheerst af en leek daarmee de wedstrijd al snel te beslissen. Elim probeerde het in de tweede helft over een andere boeg te gooien door meer de lange bal te hanteren. Voetballend bleef Borger de bovenliggende partij, maar bij tijd en wijle zorgde het fysieke voetbal van de thuisploeg wel voor enig gevaar. Doelman Stefan Viel hoefde echter niet of nauwelijks in actie te komen, want de spaarzame kansen die het opleverde gingen veelal over of naast het doel. Borger daarentegen kreeg meer ruimte voor de counter, maar een definitieve beslissing liet lang op zich wachten. Vijf minuten voor tijd kwam deze er dan toch door toedoen van Kenter. Uit een inworp werd de bal tot tweemaal toe verlengd waarna Kenter alleen op de doelman af kon en hij rondde dit karwei op prima wijze af. Elim scoorde in de slotminuten ook nog uit een corner, maar echt spannend werd het niet meer. Wel moest doelman Viel nog met rood van het veld, nadat hij op ongelukkige wijze hands maakte buiten het strafschopgebied. Het bleek het enige smetje op deze mooie voetbalmiddag die drie dikverdiende punten opleverden voor Borger.

Goede zaken
Na tijd werd ook nog eens bekend dat concurrenten Hoogeveen en Willemsoord hadden verloren, waardoor Borger hele goede zaken deed deze zaterdag. Het staat nog wel altijd vierde op de ranglijst met drie punten achterstand op Willemsoord, dat wel een wedstrijd meer speelde. Volgende week gaat Borger op bezoek bij Angelslo.

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Wiljan Vos (20. Martijn Ulenreef), Gert Jakobs, Mark Hoving, Tim Scheltinga, Niek Scheltinga, Ronald Bulthuis, Erwin Kuiper, Mark Meinema, Jeffrey Spelten (90. Mark Wolters), Luuk Kenter

Scoreverloop: 9. Ronald Bulthuis 0-1, 47. Jeffrey Spelten 0-2, 86. Luuk Kenter 0-3, 89. Elim 1-3.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer’16 wint streekderby van Buinen

De Treffer'16 boekte de eerste zege van het seizoen, Buinen leed de eerste nederlaag ...