Stadskanaal laat Weiteveense Boys kansloos

SC StadskanaalZoals bijna iedere week is het niet de vraag of SC Stadskanaal wint, maar met hoeveel. Dat was zondagmiddag niet anders op Sportpark het Pagedal. De tegenstander was Weiteveense Boys en ook zij waren een maatje te klein voor de blauwhemden. Na 90 minuten stond 8-0 op het scorebord.

Onberispelijk
Bij Stadskanaal keerde Jordy Geerlings terug in de basis na een paar weken blessureleed. Hierdoor verhuisde Erik Kok weer naar de rechtsback positie. Verder was het elftal ongewijzigd. Stadskanaal begon sterk aan de wedstrijd. Terwijl het publiek nog binnen stroomde had Tristan Rotman de thuisploeg al binnen 30 seconden op een 1-0 voorsprong gezet. De 2-0 viel niet veel later. Sten Vos werd door Dennie Feiken aangespeeld, liep met een solo actie door de verdediging heen en schoot onberispelijk binnen. Feiken zelf maakte in de 12e minuut vanuit een vrije trap de 3-0. Weiteveense Boys kon hier niks tegenover stellen en Stadskanaal bleef maar aanvallen. Robert Oosting zorgde met een mooie solo voor de 4-0 en binnen een half uur stond er al 5-0 op het scorebord, Rotman rondde een fantastische pass van Feiken af. Een minuut later maakte Oosting de 6-0. Het beloofde een monsterzege te gaan worden. De 7-0 kwam opnieuw op naam van Feiken. Dit was ook gelijk de ruststand.

skn-w-boys
Martijn van der Goot speelde een goede wedstrijd, maar werd in de rust gewisseld (Foto: Stoffer Bakker)

Enkelblessure
In de rust kwam Arnold Rotman in het veld voor de verder goed spelende Martijn van der Goot en werd Pascal Kok doorgeschoven naar het middenveld. Ook het tempo werd lager en daar hadden de gasten uit Weiteveen geluk mee. De kansen na rust waren uiteraard wel opnieuw voor Stadskanaal, maar waar de doelpunten voor rust als warme broodjes vielen gebeurde dat na de pauze niet. De meest opvallende gebeurtenis van de tweede helft was dat Oosting geblesseerd het veld verliet met een enkelblessure en werd vervangen door Ron Lohuis. Ook jongeling Marco Boskers mocht nog even een kwartiertje invallen. Ondertussen was de stand nog steeds ongewijzigd en vroeg het publiek zich af of er na rust nog gescoord ging worden. Gelukkig zorgde Rotman met z’n derde treffer in de 90e minuut alsnog voor een goal in de tweede helft en bepaalde zo de eindstand op 8-0. Volgende week speelt de SC thuis tegen Witteveense Boys.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website