AlteveerVandaag heeft Alteveer in de thuiswedstrijd tegen Eext een belangrijke stap gezet richting klassebehoud. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 5-2 op het scorebord.

Inspiratieloos
Het ging echter niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Alteveer begon erg slap en inspiratieloos aan de wedstrijd. Het slappe begin werd al na 7 minuten afgestraft toen een foutje van Ronald van der Kamp genadeloos werd gepromoveerd tot doelpunt. Alteveer kwam na 11 minuten gelijk na een benutte strafschop van Bart Nieland. Gehoopt werd dat dit de aanzet was tot een aanvalsgolf van Alteveer. Niets was minder waar. Alteveer grossierde in balverlies en won nauwelijks duels. In de 36ste minuut maakte Eext de verdiende 1-2. Vlak voor rust wist Can Altunay toch de 2-2 ruststand op het bord te schieten na het uitstekend toepassen van de voordeelregel door scheidsrechter Kuipers.

Donderspeech
Trainer Nijgh liet in de rust duidelijk weten teleurgesteld te zijn in zijn manschappen en middels een donderspeech probeerde hij zijn mannen op scherp te zetten voor de tweede helft. Hoewel de tweede helft ook niet goed was, was Alteveer wel 45 minuten lang de bovenliggende partij. Bart Nieland maakte 10 minuten na rust de 3-2 uit een vrije trap. Toen 3 minuten later de bal wederom op de stip werd gelegd en Bart Nieland zijn derde van de middag binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. Alteveer haalde vandaag niet het gewenste niveau, maar kwam niet meer in de problemen tegen een onmachtig Eext. Uiteindelijk werd in de 72ste de eindstand bepaald op 5-2, nadat Ray den Boef een voorzet van Bart Nieland ineens tegen de touwen werkte.

Middenmoot
Door deze overwinning nestelt Alteveer zich stevig in de middenmoot en lijkt definitief klassebehoud een kwestie van tijd. Volgende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd voor de Groningers op het programma wanneer Weerdinge op bezoek komt in Alteveer.

De Jonge Sport

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS begint overtuigend aan bekertoernooi met overwinning op Glimmen

SJS kende een prima start van het bekertoernooi en won overtuigend van derdeklasser Glimmen.

Roswinkel en SVBC in evenwicht

De wedstrijd tussen Roswinkel en SVBC eindige in een gelijkspel.

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...