Lars Baas wint en scoort bij rentree

logo_valthermondOndanks de 5-2 overwinning, de twee goals van Edwin Drenth, een goal en assist van Erwin Wardenburg, de sterk spelende Demy te Velde en de alweer scorende Gydo Buurman, sprak iedereen na afloop van DVC ’59 tegen Valthermond over de rentree van Lars Baas.

Extra wapen
Na anderhalf jaar bij FC Emmen te hebben gespeeld vond de jongeling het voldoende en wilde hij graag terug naar het oude, vertrouwde nest op De Meent. Vrijdag pas kwam het groene licht van de KNVB, zondagmorgen 45 minuten in een belabberd duel met Valthermond twee en ’s middags op de bank bij de blauw witte hoofdmacht. Het team waar hij als 15-jarige zijn debuut al maakte en binnen de korste keren een vaste waarde werd. Na een uur spelen mocht de linkspoot van trainer Harris Huizingh invallen, vijf minuten later krulde de linkspoot op weergaloze wijze een vrije trap vanuit een bijna onmogelijke hoek achter doelman Bert Tubben, Valthermond naar een veilige 4-2 voorsprong schietend. Duidelijk is, dat de toch al zo makkelijk scorende ploeg er een extra wapen bij heeft.

Lars Baas (links) scoorde bij zijn rentree (Foto: Bennie Schlimbach)
Lars Baas (links) scoorde bij zijn rentree (Foto: Bennie Schlimbach)

Twee pogingen
Ondanks een achterstand, Damian Vos strafte klungelig verdedigen van Valthermond af, kwam de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar. Voor de achterstand had de uitblinkende Demy te Velde al de paal geraakt en had Tubben al een schot van diezelfde Te velde onschadelijk gemaakt. Bovendien zeilde een schot van aanvoerder Alwin Braakman rakelings over. Binnen tien minuten bogen de gasten de achterstand om in een voorsprong. Erwin Wardenburg zette, ietwat gelukkig, de 1-1 op het nieuwe scorebord en Edwin Drenth werd door Te Velde alleen voor Tubben gemanouvreerd. In twee pogingen slaagde de spits.

Moment of fame
Na de pauze was het opnieuw Drenth die de voorsprong verdubbelde. De assist was van de kleine Wardenburg en Drenth faalde niet. Gert Mink bracht de spanning nog even terug door een afgeslagen corner achter Victor van der Vlag te schieten, maar toen was daar het reeds gememoreerde “moment of fame” van Lars Baas. Gydo Buurman bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 rekent ook af met Musselkanaal

De zaterdagavond is Ter Apel ’96 goedgezind. Nadat in de openingswedstrijd van het seizoen ...

Musselkanaal overlopen door vierdeklasser HFC ’15

Na negentig minuten bekervoetbal was de conclusie dat het verschil tussen een ploeg die ...

Fotoverslag: Nieuw Buinen onderuit tegen FC Boshuizen

Nieuw Buinen heeft na een ongelukkige 0-1 nederlaag tegen FC Boshuizen nog een kleine ...