Lars Baas wint en scoort bij rentree

logo_valthermondOndanks de 5-2 overwinning, de twee goals van Edwin Drenth, een goal en assist van Erwin Wardenburg, de sterk spelende Demy te Velde en de alweer scorende Gydo Buurman, sprak iedereen na afloop van DVC ’59 tegen Valthermond over de rentree van Lars Baas.

Extra wapen
Na anderhalf jaar bij FC Emmen te hebben gespeeld vond de jongeling het voldoende en wilde hij graag terug naar het oude, vertrouwde nest op De Meent. Vrijdag pas kwam het groene licht van de KNVB, zondagmorgen 45 minuten in een belabberd duel met Valthermond twee en ’s middags op de bank bij de blauw witte hoofdmacht. Het team waar hij als 15-jarige zijn debuut al maakte en binnen de korste keren een vaste waarde werd. Na een uur spelen mocht de linkspoot van trainer Harris Huizingh invallen, vijf minuten later krulde de linkspoot op weergaloze wijze een vrije trap vanuit een bijna onmogelijke hoek achter doelman Bert Tubben, Valthermond naar een veilige 4-2 voorsprong schietend. Duidelijk is, dat de toch al zo makkelijk scorende ploeg er een extra wapen bij heeft.

Lars Baas (links) scoorde bij zijn rentree (Foto: Bennie Schlimbach)
Lars Baas (links) scoorde bij zijn rentree (Foto: Bennie Schlimbach)

Twee pogingen
Ondanks een achterstand, Damian Vos strafte klungelig verdedigen van Valthermond af, kwam de overwinning eigenlijk geen moment in gevaar. Voor de achterstand had de uitblinkende Demy te Velde al de paal geraakt en had Tubben al een schot van diezelfde Te velde onschadelijk gemaakt. Bovendien zeilde een schot van aanvoerder Alwin Braakman rakelings over. Binnen tien minuten bogen de gasten de achterstand om in een voorsprong. Erwin Wardenburg zette, ietwat gelukkig, de 1-1 op het nieuwe scorebord en Edwin Drenth werd door Te Velde alleen voor Tubben gemanouvreerd. In twee pogingen slaagde de spits.

Moment of fame
Na de pauze was het opnieuw Drenth die de voorsprong verdubbelde. De assist was van de kleine Wardenburg en Drenth faalde niet. Gert Mink bracht de spanning nog even terug door een afgeslagen corner achter Victor van der Vlag te schieten, maar toen was daar het reeds gememoreerde “moment of fame” van Lars Baas. Gydo Buurman bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC wint eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Pekelder Boys

GKC won de uitwedstrijd tegen Pekelder Boys, het werd uiteindelijk een nipte overwinning.

Zevenklapper voor EEC tegen mak Buinen

Het zal nog niet zo vaak zijn voorgekomen dat EEC het zo makkelijk heeft ...

Terug in de tijd: SJS in ware thriller langs Oostergo

SJS plaatste zich via een ware thriller tegen Oostergo voor de finale van de ...