Borger laat zevenklapper afgaan in Angelslo

BorgerAfgelopen zaterdag stonden Borger en SC Angelslo voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De Emmenaren wilden zich revancheren voor de 6-1 nederlaag die eerder dit seizoen in Borger werd geleden. Borger had vorige week vertrouwen getankt door met 3-1 te winnen bij het tot voor kort ongenaakbare Elim en wilde de goede lijn tegen Angelslo voortzetten. Een wedstrijd werd het nooit.

Klus snel geklaard
Al vroeg in het duel bleek dat er van de doelstelling van SC Angelslo niets terecht kwam. Het met veel energie spelende Borger stapelde eigenlijk direct vanaf het begin kans op kans en speelde het eerste halfuur met de tegenstander. De openingstreffer liet slechts zeven minuten op zich wachten. Erwin Kuiper werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied, Mark Meinema verzilverde de toegekende strafschop. Na een kwartier bracht middenvelder Melvin Ottens de 0-2 op het scorebord en even later zorgde Erwin Kuiper ervoor dat Borger binnen het half uur op een riante 0-3 voorsprong stond. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Keeperstrainer houdt de nul
Na rust viel er aanvankelijk weinig te genieten voor het publiek. SC Angelslo kwam iets meer in het spel voor zonder overigens tot uitgespeelde kansen te komen. En als er al eens een verdwaalde bal in de buurt van het Borger-doel kwam dan was deze voor routinier Mark Wolters. Eerste doelman Stefan Viel liep vorige week in blessuretijd tegen Elim een rode kaart op (voor een handsbal buiten het strafschopgebied) en daarom nam tegen SC Angelslo keepertrainer Mark Wolters de honneurs waar. Halverwege de tweede helft begon het weer te lopen bij Borger. Eerst was het Luuk Kenter die met treffer nummer 21 van dit seizoen voor de 0-4 zorgde. Gevolgd door een mooie actie van Erwin Kuiper die koeltjes de 0-5 maakte. Ronald Bulthuis was het eindstation van een vloeiend lopende aanval (0-6) en middenvelder Martijn Ulenreef zorgde voor het slotakkoord: 0-7.

_DSC8796
Martijn Ulenreef was al eerder tegenstanders van SC Angelslo te snel af… (archieffoto)

Aan de horizon
Voor het tweede weekend op rij doet Borger erg goede zaken. In deze speelronde verloren de concurrenten Elim (met 1-2 van Wolvega) en Willemsoord (met 1-0 op bezoek bij rode lantaarndrager Mussel). Enige tegenvaller was dat koploper Hoogeveen het lastige uitduel bij Pesse wist te winnen. Borger klimt naar de derde plaats en heeft nog wat wedstrijden in te halen. In verliespunten staat de ploeg nu gelijk met Hoogeveen, en nog slechts één punt achter op Elim. Er gloort een fantastische slotfase van de competitie in de vierde klasse D. Volgende week speelt Borger in eigen huis tegen Smilde ’94, de eerste van een reeks van drie thuiswedstrijden. Dus wanneer u het aantrekkelijk spelende Borger een keer wilt zien spelen kom dan de komende weken langs op sportpark de Drift!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 al na 94 seconden uitgespeeld tegen Raptim

Eén minuut en vierendertig seconden. Dit was de tijd dat deze wedstrijd enigszins van ...

SJS krijgt veerkrachtig Onstwedder Boys er niet onder

Onder een heerlijke lentezon was de derby aan de Julianastraat tussen SJS en Onstwedder ...