Westerwolde wint nipt van rivaal Sellingen

w-sIn een meer spannende dan goede derby versloeg Westerwolde vanmiddag naaste rivaal Sellingen met 4-3. Toch was het voor het in grote getale toegestroomde publiek niet onaangenaam vertoeven op sportpark De Barlage. De gehele wedstrijd bood voor supporters van beide teams vele interessante momenten, waarbij “karaktervoetbal” toch wel een veel gehoorde uitspraak was.

Flitsend begin
In een flitsende opening van de wedstrijd scoorde Westerwolde via Martin Smit al na tien minuten het openingsdoelpunt. Een prachtige aanval werd op sublieme wijze afgerond. Halverwege de eerste helft kwam Sellingen via  Rik Bos, eveneens na een mooie aanval, op 1 – 1. Een penalty, gegeven door de verder prima leidende scheidsrechter Hoiting, werd door Arjen Heidekamp namens Westerwolde feilloos benut. Hierna haalde Roy de Jongh de trekker nog een keer over en konden beide partijen met een ruststand van 3-1 naar de thee.

Veel strijd en inzet tijdens de derby Westerwolde - Sellingen...
Veel strijd en inzet tijdens de derby Westerwolde – Sellingen…

Versterkte verdediging
Vrij snel na de hervatting scoorde Roy de Jongh nogmaals en leek het “kat in het bakkie” voor Westerwolde. Niets was minder waar, want Sellingen kwam door niet al te sterk defensief werk van Westerwolde terug tot 4-3: Rik Bos (opnieuw) en Baruch Venema waren trefzeker voor de geel-zwarten. Trainer Jan de Roo van Westerwolde bracht nieuwe spelers in en probeerde zijn verdediging hiermee te versterken. Gevolg hiervan was wel dat Westerwolde aanvallend niet veel meer had in te brengen. Gescoord werd er echter niet meer en dat betekende dat Westerwolde andermaal drie punten op haar conto kon bijschrijven en daarmee minimaal nog één week koploper blijft in de vijfde klasse E.

Ongemeen spannend
Volgende week speelt Westerwolde in Nieuwe Pekela tegen het altijd lastig te bestrijden PJC. Maar met dezelfde inzet als vandaag kan het team van aanvoerder Arjen Heidekamp ver komen. Sellingen ontvangt in eigen huis Wedde, dat vandaag met ruime cijfers van Gieterveen won, en hiermee de tweede plaats in de ranglijst veroverde. Ook na deze wedstrijd is de titelstrijd in de vijfde klasse E ongemeen spannend.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website