Sellingen verslaat Lewenborg en promoveert naar 2e klasse

Sellingen schreef zondag geschiedenis door te winnen van Lewenborg. Het speelt komend seizoen voor het eerst in de 2e klasse.

Foto VV Sellingen, Sellingen promoveert naar de 2e klasse!

Sellingen schreef zondagmiddag in Veendam aan de Langeleegte geschiedenis. De Sellingers wonnen de finalewedstrijd op promotie naar de tweede klasse met 3-1 van FC Lewenborg en komen daardoor komend seizoen voor het eerst uit in de 2e klasse.

Strafschoppen

In de eerste helft was er niet veel spektakel, maar gooide Sellingen er vooral een hoop strijdlust tegenaan. Daar had Lewenborg het lastig mee, dat op een 1-0 achterstand kwam vanuit een strafschop. Machiel Buining faalde niet vanaf elf meter, nadat zijn teamgenoot Arjan Heeres onreglementair was gevloerd binnen de beruchte lijnen. Aan de andere kant kreeg ook Lewenborg voor rust een strafschop, welke werd benut door Mike Weidgraaf: 1-1.

Kansen afmaken

In de tweede helft was Sellingen de bovenliggende partij, maar vergat het de kansen af te maken. Een kwartier voor tijd viel toch de bevrijdende 2-1 van Bjorn de Roo. Daarna probeerde Lewenborg het nog met een alles-of-niets offensief, maar Ian de Vrieze schoot in de slotminuten alle hoop aan diggelen van de Stadjers: 3-1. Promotie voor de Sellingers was een feit, dat komend seizoen voor het eerst in de tweede klasse zal uitkomen.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW verslaat concurrent BNC

SPW heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in 5E. Door op het eigen sportpark ...