SJS pas in de slotfase onderuit bij ZZVV

SJSIn de negentiende speelronde mocht SJS afreizen naar Zuidwolde. Tegenstander ZZVV is met Glimmen verwikkeld in de titelstrijd, maar ook de winst in de tweede periode stond nog op het spel. Hoewel ZZVV verreweg de meeste kansen kreeg, mocht SJS lange tijd hopen op een mooi resultaat. Uiteindelijk gaf kwaliteit de doorslag: 2-3.

Duelkracht
Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg, ZZVV, voornemens het spel te maken. Daartegenover probeerde SJS het middels duelkracht en vervolgens de omschakeling. Zeker in de eerste deel legde deze tactiek de ploeg van Loewi Piebes geen windeieren. Beide teams lieten zien dat de wil om te winnen groot was en daarnaast creëerden zowel SJS als ZZVV een aantal kansen. Voor de thuisploeg waren het vooral Arjan Mulderij (fraaie halve omhaal en dito redding van SJS-goalie Van Der Zande) en Joel Huiskes (naast) die faalden in de afronding, terwijl aan de kant van SJS Johan van Klinken de bal over de lat schoot en Kay Rijkens zijn kopbal gekeerd zag door Luuk Dorland.

Evalueren
Bij de wandeltocht richting de kleedkamers konden beide teams een tegentreffer evalueren. Nadat Marthyn van der Zande een voorzet niet voldoende kon wegwerken, ging Joel Huiskes er met de bal vandoor. Wat vooraf onmogelijk leek, gebeurde toch; vanaf de achterlijn krulde Huiskes de bal met een boog in de verre hoek. Echter, het duurde vijf minuten voordat Ronald Zuidema de bal gelukkig meekreeg, maar vervolgens overtuigend de bal onder Dorland doorschoof. Ruststand: 1-1.

Tempoversnelling
In de tweede helft verhoogde ZZVV het tempo. Zeker in het eerste kwartier reeg ZZVV de kansen aaneen. Een beschrijving van iedere kans zou een erg lang verslag zou opleveren, maar het betekent wel zoveel als: regelmatig doorkomst over de flanken, waarbij de teruggelegde/voorgezette ballen over en/of naast het doel verdwenen. Wanneer dit overigens niet het geval was, stond Van der Zande op zijn post en hield hij zodoende zijn ploeg in race. Sterker nog, SJS kwam zelfs op voorsprong in deze periode. Wederom stond Ronald Zuidema aan de basis van de treffer, nu als aangever voor Roy Breedveld. Zijn voorzet op maat werd door de linksbuiten tegen de touwen geschoten.

Elf meter
Na deze treffer ging ZZVV door met waar ze mee bezig waren: kansen creëren en tegelijkertijd missen. De blauwhemden uit Stadskanaal konden lang stand houden, maar moesten tien minuten voor tijd de gelijkmaker incasseren. Brian Leepel rondde een lange rush af met een schot in de verre hoek. SJS was derhalve ook tevreden met een punt, maar zag ook deze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Invaller Marciano Eind was betrokken bij een valpartij van Paul Bos, waarop de scheidsrechter besloot de bal op elf meter te leggen. Brian Leepel benutte het buitenkansje koelbloedig en schoot zijn ploeg naar de koppositie. Voor SJS waren de druiven dus zuur. Er werd hard gewerkt, bij vlagen redelijk gevoetbald en in de slotfase verliezen komt altijd hard aan. Echter, gezien de wedstrijd won het betere elftal en heeft SJS voldoende aanknopingspunten voor het vervolg van dit seizoen.

Bewegende beelden van de wedstrijd zijn te zien door op onderstaande afbeelding te klikken.

OC - SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal geeft Nieuw Buinen laatste zet naar 3e klasse

Stadskanaal gaf zondag Nieuw Buinen het laatste zetje richting de derde klasse.

Onstwedder Boys onderuit tegen HS ’88

Onstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van 2017 verloren. Tegen koploper HS ’88 kwam ...

Borger wint eenvoudig van SETA

Borger had ook met SETA niet al teveel moeite en kan zich gaan opmaken ...