Valthermond zeker van een toetje

logo_valthermondValthermond is in ieder geval verzekerd van nacompetitie. Door zelf met 4-2 in Emmercompascuum CEC te verslaan en de nederlaag van DVC ’59 is de ploeg van Harris Huizingh in de tweede periode niet meer te achterhalen. Makkelijk ging het echter niet voor de koploper. CEC begon zoals verwacht furieus aan het duel en daar had Valthermond het moeilijk mee. Balverlies was schering en inslag en CEC kwam dan ook verdiend op voorsprong.

Door Arie Weits

Beter in het spel
Nadat eerst Fabian Scherpen een kopbal door doelman Victor van der Vlag gepareerd zag worden en diezelfde Scherpen ook nog eens naast kopte was het Roy Over die prachtig raak schoot. Vanaf dat moment kwamen de gasten langzamerhand beter in hun spel, al duurde het tot zo’n vijf minuten voor de rust dat Valthermond langszij kwam. Edwin Drenth vond bij de tweede paal Erwin Wardenburg en schoof beheerst binnen. Valthermond had nog voor de pauze op voorsprong kunnen komen, maar Alwin Braakman, samen met het centrale verdedigingsduo Schlimbach/Baas de beste man aan Valthermond zijde, zag zijn lob over gaan.

Royale misser
Terwijl de meeste mensen nog genoten van de warmte van de kantine had Drenth Valthermond op voorsprong moeten schieten. Voor een leeg doel roeide de anders zo trefzekere spits echter royaal over. Die fout herstelde hij een kwartier later door een voorzet van Gydo Buurman nu wel onberispelijk in te schieten. Diezelfde Buurman was even later zeer attent door in een klutssituatie binnen te tikken. 1-3 en wedstrijd gespeeld dachten de ruim 300 toeschouwers. Fabian Scherpen bracht de spanning echter terug door onoplettendheid in de Valthermond defensie af te straffen. In de slotfase gebeurde daarna nog van alles. Drenth miste een strafschop, invaller Danny Harms van CEC kon met twee keer geel vertrekken en Patterick Feiken tenslotte besliste het duel definitief door, al dan niet via een CEC been, binnen te schieten.

Schadevrij
Uiteraard was er blijdschap aan Mondker zijde vanwege het binnen halen van een periodetitel, maar meer nog was men blij dat men in de titelrace geen schade had opgelopen. Een race die zich meer en meer toe lijkt te spitsen op de buurgenoten Titan en Valthermond, al is ook Zuidwolde aan een indrukwekkende serie bezig. CEC trainer Geert Aalderink kon wel leven met de nederlaag: “ Ik heb mijn jongens na afloop een compliment gegeven. Ze hebben er alles aan gedaan, maar uiteindelijk geeft kwaliteit de doorslag. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website