Mike Reuvers goudhaantje bij Nieuw Buinen

Nieuw BuinenDe strijd om de titel in de eerste klasse F nadert langzaam maar zeker zijn hoogtepunt. Eén van de ploegen die nog kans maakt op het kampioenschap is Nieuw Buinen. Eerlijk is eerlijk, de ploeg heeft het niet in eigen hand, maar ieder team maakt misstappen, dus wellicht is profiteren mogelijk. In de lastige uitwedstrijd tegen Rolder Boys bleef de ploeg van Erik Lippold keurig op de been. Twee treffers van Mike Reuvers zorgden er voor dat de drie punten meegingen naar Nieuw Buinen.

Open wedstrijd
Doorslaggevend in het duel was het feit dat Rolder Boys het gemis van een aantal vaste krachten niet kon opvangen, maar dat Buunermond ook zonder Gert Lukens en Koen Hateboer een prima elftal binnen de lijnen konden brengen. De eerste goede kans van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg: Martijn Hoving kon een voorzet net niet raken. Daarna was het woord aan Nieuw Buinen, dat op voorsprong leek te komen. Helaas stond Thijs Hateboer buitenspel op het moment dat hij een passje van Mike Reuvers over de doellijn schoot. Bij de volgende gelegenheid was het wel raak: Erwin Aukes stelde Reuvers in staat om Arno de Jong te omspelen en simpel binnen te tikken. Dat er sprake was van een open wedstrijd bleek wel uit het feit dat er tot de rust nog meerdere kansen genoteerd konden worden. Eén van deze kansen leverde de tweede treffer van Mike Reuvers op. De treffer kon echter bijna volledig op het conto van doelman De Jong worden geschreven: in plaats van snel ruimen, wachtte De Jong af, waardoor de rappe aanvaller kon profiteren. Met deze 0-2 gingen de ploegen aan de thee.

Een moment voor het doel van Rolder Boys...
Een moment voor het doel van Rolder Boys…

Titelstrijd
Na de thee mocht Reuvers even aan een hattrick denken, maar nu bleek De Jong wel een betrouwbare goalie. In de loop van de tweede helft was het Nieuw Buinen wel goed, en richtte men zich op het binnenhalen van de overwinning. Hierbij moest men wel een aantal keren toestaan dat Rolder Boys gevaarlijk voor het doel verscheen. De laatste grote kans voor Nieuw Buinen was voor Yuksel, maar hij schoot te gehaast, waardoor de bal naast het doel verdween. Met de overwinning heeft Nieuw Buinen nu 34 punten: vier minder dan koploper Dieze-West, dat volgende week op bezoek komt in Nieuw Buinen. Voor de oranjehemden zal een nederlaag betekenen dat men afscheid moet nemen van het kampioenschap.

Bewegende beelden van de wedstrijd zijn te zien door op onderstaande afbeelding te klikken.

OC - NB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Goed gesprek levert GKC drie punten op

Het duel tussen IJhorst en GKC was aanleiding voor het begeleidingsteam van de Gasselters ...

Mussel biedt koploper Angelslo goed partij

Mussel kreeg koploper SC Angelslo op bezoek. Na een tumultueuze eerste helft hoopten de ...

Gieterveen speelt zich veilig in Engelbert

Op een zonovergoten sportpark te Engelbert wist Gieterveen zich te verzekeren van nog een ...