Alteveer met reuzenstappen op weg naar handhaving

AlteveerVoor Alteveer en Weerdinge stond vanmiddag veel op het spel, want met een overwinning kon men riant afstand nemen van de onderste plaatsen en het vierdeklasser-schap zo goed als veilig stellen. Alteveer was de ploeg die aan het langste eind trok: het was inmiddels de vierde overwinning op rij, waardoor de ploeg van René Nijgh naar een keurige vijfde plaats op de ranglijst steeg. Bryan Schenkel was het goudhaantje voor de geel-zwarten en nam de gehele productie voor zijn rekening: 3-1.

Onrustige start
Beide teams begonnen wat onrustig aan de wedstrijd en van goed spel was geen sprake, doordat men de lange bal hanteerde en het middenveld oversloeg. Het duurde dan ook tot de twintigste minuut voordat er iets gebeurde: Sander Zikken zag dat zijn lob net naast ging. De bezoekers begonnen vanaf dat moment wat beter te spelen, maar konden hun spel niet omzetten in goals. Doelman Sander van Duur hoefde echter maar één keer tot het uiterste gaan. Hij kon een bal net voor de doellijn te keren. Vlak voor rust kreeg Alteveer tot twee keer toe riante mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar zowel Bryan Schenkel als Roy de Wijk hadden geen geluk in de afwerking. Zo gingen de beide teams met de bekende brilstand richting de kleedkamers.

Rode kaarten
De tweede helft een ander beeld, want Alteveer werd beter en Weerdinge kon nauwelijks iets brengen. De thuisploeg kwam dan ook terecht op voorsprong via Bryan Schenkel. Een strak genomen vrije trap van Rene Meems kwam voor de voeten kwam van de aanvoerder die vervolgens doeltreffen uithaalde. De vreugde was echter al snel weer voorbij, want na een overtreding van Ray den Boef moest de aanvaller het veld verlaten: twee keer geel. Maar voor de mannen van Nijgh was dit het sein om de mouwen verder op te stropen en te vechten voor de overwinning. Deze kwam weer duidelijker in beeld toen ook een speler van Weerdinge een rode kaart kreeg. In het laatste kwartier kreeg de overwinning meer vorm, toen Bryan Schenkel op aangeven van Sander Klinkhamer de voorsprong verdubbelde. 

Voorschot op handhaving
Weerdinge geloofde het hierna en vlak voor tijd werd het ook nog 3-0. Erik Wolfs stelde Schenkel met een prachtige pass in staat om de Weerdinger doelman nogmaals te verschalken. De tegentreffer van Dennis Ots in de absolute slotfase was alleen nog maar van statistische waarde. Zoals gezegd: Alteveer neemt door de overwinning een voorschot op handhaving. Iets wat volgende week, in de derby tegen Pekelder Boys verder vorm kan krijgen.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Slotoffensief levert SPW een punt op

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Wedde en SPW op het programma. Dit werd gezien als een ...

Duel tussen GKC en VIOS blijft onbeslist

GKC liet de overwinning in de slotminuten nog uit handen glippen tegen VIOS.