TEVV mag weer eens punten bijschrijven

logo_tevvTEVV weet weer wat winnen is! Na drie nederlagen wisten de geel-blauwen te winnen, maar makkelijk ging dat niet. Er werd een nipte 3-2 overwinning behaald op Zwartemeer. Aan de start lag het niet, want die was voortvarend: Jan Jaap Wever trok de bal erg scherp en nauwkeurig voor, waarna Jurnel Rojer prima afrondde. Toch moesten de mannen van Hans Kamphuis tot de laatste seconde scherp blijven om de punten in eigen huis te houden. 

Dubbele voorsprong
Na de openingstreffer kreeg dezelfde Rojer weer een heel goede gelegenheid, maar het steekpassje van Eddie Schoenmaker kwam bij de begaafde linkspoot op zijn rechtervoet, hetgeen dus niks opleverde. Na een kwartier kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid, waarbij Bas de Vries rakelings naast schoot. In de tegenstoot werd een combinatie razendsnel uitgevoerd, waarbij TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker vrij voor doel kwam. Zijn inzet was echter te onnauwkeurig. Een minuut later viel toch de 2-0, toen na een klutsbal, TEVV-spits Jan Jaap Wever plotseling vrij voor Zwartemeer doelman Jeroen Lambers verscheen. Wever schoot echter beheerst binnen.

Onder druk
De bezoekers uit Klazienaveen gaven zich echter niet gewonnen en de ploeg forceerde dan ook een aantal mogelijkheden. Invaller TEVV-doelman Patrick Sulmann wist vooralsnog zijn doel schoon te houden. Toch kon de 2-1 niet uitblijven, want plotseling verscheen Maurice Heine vrij voor het TEVV-doel en kopte raak. En de geroutineerde TEVV-doelman moest zelfs even later erger voorkomen, door in een één-tegen-één situatie Maurice Heine het scoren te beletten. Zwartemeer kreeg daarna kans op kans, maar met kunst en vliegwerk bleef de magere 2-1 gehandhaafd. Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Hans Kamphuis weer wat meer in de wedstrijd, maar achtereenvolgens Benjamin Mazeau en Nick Berends strandden op de eveneens geroutineerde Zwartemeer-doelman Jeroen Lambers.

Miraculeuze misser
Na de thee kwam TEVV weer scherp uit de startblokken. Een inzet van Ayhan Bas werd op de doellijn gered en even later liet Jan Jaap Wever wederom een scherpe voorzet los, maar nu was er niemand van zijn TEVV-ploeggenoten mee gelopen. Zwartemeer-spits Marc Dekker kreeg overigens ook een dot van een kans, maar vrij voor Patrick Sulmann schoot hij te gehaast over. Het spel golfde wat heen en weer en de mooiste kans was voor Jan Jaap Wever. Bij de tweede paal dacht hij een voorzet van Sander Marissen binnen te tikken, maar op een miraculeuze manier wist Zwartemeer-goalie Jeroen Lambers de bal uit het doel te ranselen. Aan de andere kant moest Maikel Kroeze handelend optreden, toen Marc Dekker probeerde af te ronden. Zoals hiervoor aangegeven ging het spel over en weer en nu was het TEVV-middenvelder Sander Marissen, die op links een aantal Zwartemeer-verdedigers achter zich liet. Zijn voorzet op Eddie Schoenmaker werd rakelings naast het vijandelijke doel gewerkt.

Gelukkig wisselen
Voor de winterstop had trainer Hans Kamphuis nogal een gelukkige hand van wisselen en ook deze zondagmiddag werd die draad weer op gepakt. De door Jurnel Rojer in de diepte aangespeelde invaller Michel van Brink omspeelde keurig Jeroen Lambers en schoot de 3-1 binnen. Het leek nu gespeeld, maar een door Bas de Vries verzilverde vrije bal bracht de spanning in de 78e minuut terug, 3-2. In de laatste tien minuten moest de Mondker verdediging met kunst- en vliegwerk de drie punten over de streep trekken en in blessuretijd moest Patrick Sulmann een fantastische redding verrichten om eindelijk weer drie punten voor TEVV te veroveren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys en DSC ’65 houden het spannend

De eerste wedstrijd in het tweeluik tussen Pekelder Boys en DSC’65 voor lijfsbehoud in ...

Fris GKC eenvoudig naar winst

GKC is de bekercampagne gestart met een ruime 5-2 overwinning op DWZ. De fit ...