Ook Gasselternijveen kan EEC niet verslaan

G-EWaar Gasselternijveen pogingen doet om in het linkerrijtje van de vijfde klasse F te komen, onderneemt het EEC van Chiel Boeser verwoede pogingen om kampioen te worden in diezelfde klasse. In deze strijd kwamen beide ploegen elkaar tegen op sportpark ‘De Hunze’. De roodhemden maakten het de bezoekers lastig, maar uiteindelijk gingen de punten toch mee naar Ees: winnen de blauw-witten de nog in te halen wedstrijden? Dan staan ze bovenaan.

Onberispelijk
Bij Gasselternijveen moest Edward MacDonald geschorst toekijken en was ook Gerry van der Aa niet aanwezig, waardoor Nieveen de nodige ervaren krachten moest missen. Wellicht was dit de reden dat de ploeg van Roeland Deuring niet scherp aan het duel begon, want al na één minuut was het raak: Mark Wanders mocht opstomen vanaf het middenveld en onberispelijk raak schieten. Doelman Bies was kansloos op de inzet. Toch lieten de gastheren het hoofd niet hangen, en men ging op zoek naar de gelijkmaker. In deze fase liet de ploeg aan haar supporters zien dat men wel degelijk kan voetballen. Frank Pals, teruggekeerd in de basisopstelling, was de man dit de gelijkmaker op de borden zette: het was Peter de Geus die de aanvaller, die dit seizoen qua productie toch een tegenvallend seizoen kent, in staat stelde om te scoren. 

Afstandsschot
Ook in de tweede helft ontliepen de ploegen elkaar niet veel, maar het was EEC dat opnieuw als eerste trefzeker was: opnieuw was het Mark Wanders die Rolf Bies wist te verschalken. Een afstandsschot na een afgeslagen corner ging bij de onfortuinlijke doelman tussen de benen door. Uiteindelijk bleek EEC ook de enige ploeg die in de tweede helft scoorde. Wellicht had Gasselternijveen een puntje verdiend, maar het bleef dus voor de negende keer dit seizoen met lege handen staan. Een tegenvallend seizoen dus, waar EEC haar ongeslagen reeks verlengde tot tien duels. Zondag wacht voor hen de lastige uitwedstrijd tegen GKC, wanneer Gasselternijveen op bezoek gaat bij nummer zeven, Pesse.

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel doet goede zaken in degradatiestrijd

Door de thuiswedstrijd tegen CEC met een minimaal verschil te winnen behoudt Ter Apel ...

SJS in openingswedstrijd onderuit tegen CSVC

SJS is de competitie begonnen met een 1-3 nederlaag tegen CSVC, dat het verschil ...

Mussel bindt ook Erica’86 aan de zegekar

Mussel is nog altijd ongeslagen en won zaterdag eenvoudig van Erica'86.