Weekend-overzicht: zondagvoetbal

GieterveenGieterveen kende een heel beroerd voetbalweekend: in de thuiswedstrijd liet men een duidelijke steek vallen in de strijd om promotie. Tegen directe concurrent Wedde werd een 0-5 nederlaag geleden. Al binnen vijftien minuten was het twee keer raak voor de bezoekers: Ezra Abbas was twee keer de man die de trekker overhaalde. Zelfs al wilde Gieterveen aan een terugkeer in de wedstrijd denken, dan was dit al snel niet meer mogelijk, want Floris Mentink moest met rood van het veld. Bij rust was het 0-3, waarna de score in het tweede bedrijf nog verder opliep. Komend weekend is er voor Gieterveen kans op eerherstel tegen DWZ.

Ter Apel '96Ook Ter Apel ’96 liet een lelijke steek vallen in de strijd om promotie. Opnieuw bleek Schoonebeek een niet te nemen horde: al binnen vijf minuten moesten de mannen van Rik Udema een tegentreffer incasseren. Niet lang daarna kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de elfmeter was niet besteed aan Jeroen Schoonbeek. Zuur was het voor de Ter Apelers om te zien dat Schoonebeek aan de andere kant wel wist te scoren: Silvania was de maker. Via Patrick Bults kwamen de roodhemden terug in de wedstrijd, maar Silvania maakte ook de derde treffer voor de thuisploeg. Door de nederlaag is Ter Apel naar de derde plaats gezakt: de achterstand bedraagt één punt.

BuinerveenMet een iets aangepaste opstelling probeerde Buinerveen drie punten in de wacht te slepen tegen VIOS O. Helaas lukte dit niet: al na zes minuten moest Dylan de Leeuw een tegentreffer slikken, toen een corner bij de tweede paal werd binnen gekopt. Mario Georgescu kreeg namens de blauwhemden een mooie kans op de 1-1, maar de bal kwam tegen de lat. Gezien het spelbeeld had Buinerveen een punt verdiend, maar waar de eigen kansen niet benut werden, maakte VIOS nog wel een treffer: opnieuw viel de goal uit een corner. Overigens had de score iets hoger uit kunnen vallen, maar De Leeuw had een aantal belangrijke reddingen in huis. 

H-GVoor open doel missen. Dat was Danny Kolp, spits van GKC, dit seizoen nog niet overkomen. Nu is een dergelijke misser altijd pijnlijk, maar dat de misser in de laatst minuut plaatsvond, bij een 1-1 stand, in de Kanaalstreek-derby tegen HOC maakt het extra pijnlijk. Want Kolp had met zijn goal voor kunnen zorgen dat GKC de aansluiting met de top vijf had kunnen vinden. Maar wellicht was de misser op basis van het wedstrijdbeeld wel terecht. Want met name in de tweede helft was HOC de bovenliggende partij en kwam het ook op voorsprong door een goal van Gerben Beek. Daarna kreeg de ploeg van Jans Spiegelaar kansen op meer goals, maar deze winst men niet te benutten. En als zo vaak was het toen aan de andere kant wel raak: een pegel van twintig meter was de HOC-doelman te machtig. Maar ook hierna pakte HOC het initiatief terug en zette het vol in op het in eigen huis houden van de punten. Dat dat lukte dus slechts ten dele, waarbij de middag nog een vervelender karakter kreeg na het geblesseerd uitvallen van Luca Klaar en Mark van Bergen.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV maat te klein voor SVBO

TEVV heeft de ongeslagen thuisstatus moeten prijs geven tegen de nieuwe koploper in de ...

Pekelder Boys en Alteveer hebben beiden niets aan gelijkspel

Volgens trainer van Alteveer René Nijgh was motiveren niet meer nodig nadat supporters van Pekelder ...

Ter Apel ’96 daalt af, Stadskanaal leeft nog

Ter Apel ’96 is gisteravond gedegradeerd naar de vierde klasse. In eigen huis verloren ...