GKC pakt drie punten tegen HHCombi

GKC won de uitwedstrijd bij HHCombi.

Na twee nederlagen op rij wist GKC weer eens de volle buit te halen. Op bezoek bij HHCombi boekte het een 1-3 zege. Voor rust namen de bezoekers al een 1-2 voorsprong, die ook in de tweede helft vastgehouden kon worden en zelfs uitgebreid werd naar een uiteindelijke 1-3 overwinning.

GKC startte goed aan de wedstrijd en had een snelle openingsgoal te pakken. Op aangeven van Danny Kolp was het een koud kunstje voor Michel Kampinga om te scoren. Na acht minuten een vroege voorsprong, waarbij GKC de boventoon bleef voeren. Het was dan ook wachten op de 0-2 en die viel na een half uur spelen en kwam op naam van Gert Sterken.

Lang spannend

Daarna beet ook de thuisploeg van zich af, maar doelman Peter de Vries greep goed in bij pogingen van de thuisploeg. In de blessuretijd van de eerste helft werd de Vries wel gepasseerd, nadat HHCombi uit een klutssituatie wist te scoren. Na de pauze golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide elftallen. Doelpunten bleven echter uit, dus bleef het lang spannend in die tweede helft.

Beslissing

Een kwartier voor tijd viel dan toch de uiteindelijke beslissing. Het was Kolp die de 1-3 voor zijn rekening nam, nadat hij raak schoot vanuit een voorzet van Kampinga. Er volgden nog kansen op een ruimere overwinning voor GKC, maar uiteindelijk bleef het bij 1-3. Enig smetje voor GKC was het uitvallen van Sterken, die net teruggekeerd was na 1,5 jaar blessureleed.