Nieuw Buinen komt te laat op stoom

Nieuw BuinenNa de 2-3 van de zeer ijverig spelende Tom Meijers braken de spannendste minuten van de wedstrijd tussen titelkandidaten Nieuw Buinen en Dieze-West aan. En dat dat maar een klein handje vol minuten was, hadden de oranjehemden voor een groot deel aan zichzelf te danken. Want met name in de eerste helft speelde de ploeg van Eric Lippold niet als een ploeg die nog kampioen kan worden. Aan de andere kant: Dieze-West had de beschikking over een aantal handenbindertjes, die de wedstrijd al veel eerder nog steviger in het slot hadden moeten gooien.

Aangeslagen
Nieuw Buinen moest het zonder vaste waarden Gert Lukens, Koen Hateboer en Robert Hamming doen, en de absentie van deze drie sterkhouders liet zich toch wel voelen op sportpark Buunerdrome. In de beginfase kwam de thuisploeg niet in het spel voor en was het aan doelman Robert Smit te danken dat de brilstand op het scorebord bleef staan. Na een kwartier kwam Nieuw Buinen pas echt in de buurt bij de doelman van de Zwollenaren. Het was Jeroen Buurke die op onsportieve wijze Danny van der Vegt aanviel. Een doelpunt leverde het niet op, maar Van der Vegt was wel aangeslagen: het restant van wedstrijd was Van der Vegt mank door de kleun van Buurke.

IMG_3408
In de eerste helft maakte Dieze-West met twee treffers het verschil…

Werklust en karakter
Door de aandacht op dit moment te vestigen zou de aanvaller tekort worden gedaan, want Buurke deed het niet slecht: door omstandigheden is de doelpuntenmachine niet meer in beeld als nummer één spits, maar op basis van werklust en karakter was Buurke vandaag toch van waarde voor zijn ploeg. Zijn rentree in de basisopstelling zette hij luister bij door vijf minuten voor het einde van de wedstrijd raak te koppen. Dit was in feite de aanzet tot het slotoffensief dat nodig was om de 0-3 achterstand weg te werken. Uiteindelijk bleek dat dus een brug te ver.

Onberispelijk
Zoals gezegd: Nieuw Buinen begon slecht aan de wedstrijd. Met name linksback Brandon Meems had het verschrikkelijk moeilijk met zijn directe tegenstander en werd bij tijd en wijle overlopen. Veel van de gevaarlijke momenten voor de goal van Smit begonnen bij het koppeltje Meems – Wahid Shimeri. Na een half uur spelen was het Shimeri die de assist gaf voor de 0-1: Lodewijk de Vries schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Kort na de openingstreffer was Dieze-West opnieuw gevaarlijk, maar de kopbal van Nejim El Atiaoui ging net naast het doel. Voor de thee werd het ook nog 0-2, door een treffer van eerder genoemde uitblinker Wahid Shimeri.

Tom Meijers zet de voorwaartsen van Nieuw Buinen aan het werk...
Tom Meijers zet de voorwaartsen van Nieuw Buinen aan het werk…

Brutaler
Na het drinken van een kopje thee leek Nieuw Buinen met iets andere bedoelingen het veld in te gaan: iets brutaler en met wat meer druk naar voren. Thijs Hateboer speelde hierin een rol, wat hij was die als eerste een speldenprikje uitdeelde. Toch was het opnieuw Dieze-West dat trefzeker was. Waar Wessel Koomans aan trefzeker uithalen, werd zijn schot geblokt, waarna de haarscherpe counter via Nima Shimera de 0-3 opleverde. Hiermee is het beeld van de tweede helft benoemd, want Dieze-West hoefde niet zo nodig, maar via snelle uitvallen bezorgde men de defensie van de zeer sterk spelende Franck Middelkamp handenvol werk. 

Pol
Wat overigens opvallend was tijdens de wedstrijd, was het slechte veld: zelfs erkende techneuten als Erwin Aukes en Thijs Hateboer werden af en toe in verlegenheid gebracht door plots op- en wegspringende ballen. het vervelendste moment waar het veld een rol speelde was de kans van Wessel Koomans. De youngster kreeg in de slotfase van de wedstrijd de kans om vrij aan te leggen, maar een pol gooide roet in het eten waardoor de bal ver over het vijandelijke doel verdween. Rechtsback Tom Meijers: “Heel mooi dat ik een fraaie treffer scoor, maar we hebben er niks aan. Eeuwig zonde was het dat we niet door konden drukken in het laatste deel van de wedstrijd.” Door de nederlaag is voor de oranjehemden duidelijk dat een kampioenschap er niet in zal zitten, maar wellicht dat er via de omweg die nacompetitie heet een stunt mogelijk is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 verstevigt tweede plaats

FC Ter Apel ´96 verstevigende afgelopen zondag haar tweede plaats achter koploper SC Stadskanaal, ...

Onstwedder Boys lijdt eerste nederlaag tegen VHK

Onstwedder Boys leek op de winst af te stevenen in het duel met VHK, ...

GKC speelt gelijk tegen Yde de Punt

GKC speelde in het laatste bekerduel gelijk tegen Yde de Punt.