EEC lijdt dure nederlaag in Gasselte

gkc-eecIn de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse F heeft EEC een flinke tik opgelopen. Op bezoek bij middenmoter GKC trok de ploeg van Chiel Boeser aan het kortste eind: Reinoud Kemp bleek opnieuw van waarde voor zijn ploeg door in de tweede helft de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. En daarmee kregen de Gasselters loon naar werken, hoewel een remise de verhoudingen ook goed had weergegeven.

Kansloos
Want EEC was in de eerste helft de bovenliggende partij. Geheel terecht kwam de ploeg dan ook op 0-1 door een treffer van Ferdie Ottens. Dit gebeurde na iets meer dan een half uur spelen. Een half uur waarin met name de eerste vijftien minuten geen noemenswaardige kansen werden afgedwongen. Kort voor rust waren er wel twee kansen te noteren: EEC zocht het doel te hoog en Danny Kolp bleek niet de trefzekere spits die hij dit seizoen al zo vaak was. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in: een voorzet van Michael van het Hof werd door Henk Bouwmeester over de eigen doellijn gewerkt.

Opportunistisch
Na de rust was het spelbeeld anders: GKC ging één op één spelen, met als doel het opvoeren van de druk op de defensie van de titelkandidaat. Dit lukte en leverde kansen voor Danny Kolp en Reinoud Kemp. De opportunistische speelwijze zorgde voor problemen bij de Eesenaren. In het laatste kwartier kwam de beloning voor de speelwijze van de thuisploeg. Het was aanvaller Kolp die de lange bal van Richard Wieringh op waarde schatte en bij Reinoud Kemp bracht: de ervaren kracht uit het team van Jaap Alting wist vervolgens wel raad met de geboden kans. Na de 2-1 kreeg EEC nog één goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Jeroen Keizer bleek de situatie meester. Voor GKC leverde de wedstrijd dus een mooie driepunter op, waar EEC pas op de plaats maakt in de strijd met IJhorst, dat vandaag ruim won.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen walst over Vios heen

Gasselternijveen kende weinig moeite met VIOS en won met ruime cijfers, de derde zege ...

Titan wint ook van Actief

Titan heeft uitstekende zaken gedaan met de overwinning op Actief en steeg naar de ...