Martin Smit trefzeker voor Westerwolde

WesterwoldeDoor een zwaarbevochten 0-2 zege op PJC gaat Westerwolde nog steeds aan kop in 5E. De tegenstander uit Nieuwe Pekela stond na een goede reeks bovenaan in de tweede periode, maar door twee doelpunten van Martin Smit gingen de drie punten mee naar Vlagtwedde. Beide ploegen hadden de drie punten hard nodig en vooral de thuisploeg liet zien hiervan doordrongen te zijn. 

Counter
Zij schoten voortvarend uit de startblokken en de verdediging van Westerwolde stond behoorlijk onder druk. Henk Hebers behoedde zijn ploeg echter voor een achterstand. Na 25 minuten was het woord aan de gasten, die middels een counter op voorsprong kwamen. Alexander Okken zette Martin Smit met een vlijmscherpe dieptepass vrij voor de keeper en laatstgenoemde rondde beheerst af: 0-1.

Penalty
In de tweede helft was PJC de bovenliggende partij, maar de verdediging van Westerwolde gaf weinig grote kansen weg. De roodhemden waren zelf gevaarlijk in de counter, waaruit vlak voor tijd ook de 0-2 tot stand kwam. De doorgebroken Elroy van der West werd onreglementair gestuit en scheidsrechter Bos floot voor een penalty. Omdat aanvoerder Arjen Heidekamp reeds geblesseerd het veld had verlaten, kreeg Martin Smit de kans op zijn tweede treffer van de middag. Hij passeerde de keeper met een beheerste schuiver en zette daarmee de 0-2 eindstand op het scorebord.

Alexander Okken (links) wordt de voet dwars gezet door een PJC- speler…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bonuspunten voor NWVV tegen Helpman

Na 4-1 nederlaag tegen De Griffioen mocht NWVV het opnieuw opnemen tegen een hoog ...

Pekelder Boys en Alteveer hebben beiden niets aan gelijkspel

Volgens trainer van Alteveer René Nijgh was motiveren niet meer nodig nadat supporters van Pekelder ...

Westerwolde en Pekelder Boys in balans

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder ...