SC Stadskanaal snakt naar tegenstand

SC StadskanaalVoor SC Stadskanaal ontbreekt het in deze voetbaljaargang aan uitdaging. Wekelijks is de ploeg van Rick Slor heer en meester en wordt er gewonnen. De ene week is het verschil wat groter dan de andere week, maar de doelcijfers na zestien gespeelde wedstrijden zeggen alles: 82 voor en 8 tegen. In de thuiswedstrijd tegen Witteveense Boys ’87 was het opnieuw een kansen- en doelpuntenfestijn: 7-1 werd het, mede door een hattrick van aanvoerder Robert Oosting.

Scoren is winnen
Heel simpel is het dit seizoen: scoort Stadskanaal de eerste treffer, dan is de overwinning een feit. En op het eigen sportpark was het deze keer al binnen vijf minuten raak, toen Robert Oosting door de defensie van de gasten slalomde en doel trof. Sten Vos dacht kort daarna aan een tweede Knoalster treffer, maar vanwege vermeend buitenspel werd de goal geannuleerd. Ook in het restant van de eerste helft kwam de blauwe brigade niet in de problemen. De ruststand kwam op de borden toen Martijn van der Goot een combinatie met topscorer Rotman verzilverde. 

S-WB
Denny Feiken (4) neemt het doel van Witteveense Boys ’87 onder vuur…

Eigen succes
In het tweede bedrijf was er opnieuw sprake van eenrichtingsverkeer: doelman Geerlings hoefde zich enkel bezig te houden met het verwerken van terugspeelballen. De voorwaartsen hadden het daarentegen een stuk drukker. Robert Oosting is één van hen: hij maakte kort na de rust zijn tweede goal. Hiermee was de koek voor Oosting nog niet op, want ook Stadskanaal’s vierde treffer kwam van zijn voet, ditmaal op aangeven van invaller Jeffrey Bakker. Hierna was de scherpte bij de thuisploeg en gingen veel spelers voor eigen succes. Vooral Rodney Romney viel hierbij in negatieve zin op. 

Indrukwekkend
In het laatste half uur wist Stadskanaal nog wel drie goals te maken: Dennie Feiken was met een afstandsschot en een intikker uit een hoekschop trefzeker, en Tristan Rotman kon ook weer een doelpunt aan zijn indrukwekkende totaal toevoegen. In de slotfase moest de thuisploeg als gevolg van de verslapte concentratie zelfs nog een tegentreffer slikken nadat Stefan Wielink het vijandelijke doel onder vuur had genomen. In de volgende competitieronde wacht nummer twaalf DSC ’65: ongetwijfeld zal het weer een ruime overwinning opleveren.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (1)

  • Bertjan Smit

    De pose van de speler van Witteveense Boys die het meest rechts staat zegt meer dan genoeg.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen laat WEO kansloos

Voor Sellingen stond de wedstrijd tegen WEO in het teken van revanche en ‘do ...

Gieterveen start tweede periode met winst

Gieterveen heeft na de periodewinst van vorige week ook goede zaken gedaan in het ...

Onstwedder Boys dwingt toetje af

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp prima zaken gedaan. Tegenstander VVS uit Oostwold ...