Gieten steviger op de tweede plaats

v.v. GietenIn een weinig verheffende wedstrijd heeft Gieten vanmiddag, na een brilstand bij rust, met 2-0 gewonnen van SVBC. Op een hobbelig veld was Geir Lutjes de matchwinner door beide goals te scoren. Hij voerde zijn productie daarmee op tot 23 goals. Gieten moest het stellen zonder de geschorste Florian van der Heyde. Bovendien viel zijn vervanger Stephan van Veen in de warming-up af: hij was niet voldoende fit om te starten. Op basis van de statistieken zou Gieten deze wedstrijd makkelijk moeten kunnen winnen. SVBC had namelijk al tien wedstrijden niet meer gewonnen, terwijl Gieten juist al twaalf wedstrijden niet meer had verloren.

Wedstrijdmentaliteit
Toch had Gieten veel moeite met de gasten uit Barger-Compascuum, die een goede wedstrijdmentaliteit aan de dag legden. Gieten speelde in de eerste helft slordig en inspiratieloos en creëerde nauwelijks kansen. De beste kansen waren voor de gasten. Na bijna een half uur spelen gaf een aanvaller van SVBC de bal goed voor op een medespeler, maar deze schoot de bal slap in zodat doelman Jeffrey Tappel makkelijk redding kon brengen. Vijf minuten later was SVBC opnieuw dicht bij een doelpunt, toen Kevin Geerts van dichtbij tegen Tappel op schoot. Aan de andere kant was Gieten alleen een keer gevaarlijk toen Martijn van den Boom vlak over het doel kopte. Vlak voor rust verving Stephan van Veen de met een spierblessure uitvallende Jarno Hoiting.

Club van Honderd
In de tweede helft speelde Gieten een stuk beter. De elf van Jouke Jan Meertens waren feller, agressiever en nauwkeuriger dan in de eerste helft. Het openingsdoelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Na vijf minuten kwam Geir Lutjes plotseling oog in oog te staan met doelman Wassink, nadat de goed leidende scheidsrechter Scholte Aalbes prima de voordeelregel had toegepast. Lutjes faalde niet: 1-0. Het was zijn honderdste competitiedoelpunt voor Gieten, een serie die begon in december 2007. Twee minuten later had Lutjes de score kunnen verdubbelen toen hij alleen op de keeper afging. Tot ontzetting van het publiek schoof hij de bal echter langs de verkeerde kant van de paal.

Terechte strafschop
Na bijna een uur spelen werd Lutjes binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald door tegenstander Marthijn Jalving. Volgens de regels kende scheidsrechter Scholte Aalbes Gieten een strafschop toe en zond hij Jalving naar de kleedkamer. De toegekende strafschop, die door aanvoerder Gert Maliepaard werd genomen, werd gestopt door de doelman van SVBC. Ook de rebound was niet aan Maliepaard besteed. Bij een 2-0 voorsprong zou de wedstrijd in het slot zitten, nu het 1-0 bleef rook SVBC nog kansen. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg Lutjes een enorme kopkans na een prima voorzet van de linkerkant. Hij kopte echter recht op de keeper af.

Op promotiekoers
Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Lutjes alsnog zijn tweede goal van de middag, nadat hij na een afgeslagen bal oog in oog met de keeper kwam en meteen op doel schoot: 2-0. Het was alweer nummer 23 van het seizoen, waarvan 21 in de laatste elf wedstrijden. Doordat concurrent FC Ter Apel ’96 vanmiddag verloor, staat Gieten nu op de tweede plaats en is het vier punten los van de grensbewoners. Het team dat op de tweede plaats eindigt promoveert rechtstreeks naar de derde klasse. Gieten lijkt derhalve af te stevenen op een promotie.

Bron: v.v. Gieten