Onmachtig Alteveer verliest derby

AlteveerAlteveer verloor vanmiddag in een echte derby-day van Pekelder Boys. Derby-day, want zowel het eerste, tweede en het derde elftal van de Alteveersters speelde tegen de Boven-Pekelders. De rood-witten waren in alle drie duels de bovenliggende partij en wonnen logischerwijs ook alle edities van de onderlinge ontmoetingen. Trainer René Nijgh moest het doen zonder de geschorsten Bryan Schenkel en Ray den Boef, waardoor hij nogal wat moest sleutelen aan zijn opstelling.

Eerste kansen
Onder het toeziend oog van veel toeschouwers traden beide teams aan. De Boven-Pekelders moesten winnen om aansluiting met de middenmoot te houden en Alteveer kon bij winst zich ook voor volgend seizoen verzekeren van het vierdeklasserschap. Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg fel en drukte men Alteveer terug in de verdediging, maar het waren de bezoekers die de eerste mogelijkheid kregen. Rudy Akpinar zag zijn lob echter hoog over gaan. Gelijk daarna zagen de aanwezigen een geweldig schot van aanvaller Koos Kuiper. Vanaf randje zestien nam hij de bal ineens op de pantoffel, maar hij zag zijn schot via de onderkant lat het veld weer in stuiteren. In de rebound schoot Ben Becker op de paal, waarna Martin Schreuder in de scrimmage net kracht tekort kwam om doelman Van Duuren te passeren.

Voetballend team
Alteveer probeerde iets terug te doen, maar het bleef bij een kopstoot van Akpinar, die door doelman Zuur werd gestopt. Daarna was er maar één team dat voetbalde. Pekelder Boys drukte Alteveer volledig terug in de verdediging en de bezoekers konden hier niet mee omgaan. De voorsprong van de thuisploeg was daarmee dan ook een logisch vervolg. Koos Kuiper kon vanaf het middenveld ongehinderd doorlopen en simpel de thuisploeg op voorsprong brengen. Alteveer had geen antwoord op het felle spel van de thuisploeg en tien minuten voor het rustsignaal moest men een tweede tegentreffer incasseren.

Grimmig
De tweede helft had Rene Nijgh een aanpassing gedaan door verdediger René Meems door te schuiven naar voren. Het spel werd wat grimmiger in begin van de tweede helft, waarbij Robert Tieks geluk had dat hij geen rode kaart kreeg. De Pekelder Boy deelde een tik uit aan Meems, en mocht van geluk spreken dat hij er met een gele kaart vanaf kwam. En hoewel de wisseling ervoor zorgde dat de gasten iets beter in de wedstrijd kwamen, kon met doelman Zuur niet verschalken. Sterker, Martin Schreuder maakte in een counter de derde Pekelder treffer. Het slotakkoord was wel voor de geelhemden: Bart Nieland mocht vanaf de beruchte stip aanleggen voor de eindstand: 3-1.