Doelpunten als rijpe appelen in Valthermond

logo_valthermondLiefhebbers van doelpunten kwamen bij Valthermond tegen Raptim ruim aan hun trekken. Maar liefst elf stuks waren er op sportpark De Meent te bewonderen. De thuisclub nam het leeuwendeel voor zijn rekening: 7-4. Vanaf het beginsignaal van de warrig leidende scheidsrechter Lemmen was het kansen tellen. Al in de tweede minuut schoot Lars Meppelink na een counter over. Een minuut later al had Valthermond op voorsprong kunnen en moeten komen.

Cadeautje
Demy te Velde werd weliswaar licht geduwd, maar de middenvelder stapte toch echt op de bal waarna hij ten val kwam. Lemmen zag er als enige een strafschop in. Het presentje was echter niet aan Edwin Drenth besteed. Nadat Erwin Wardenburg van dichtbij nog op doelman Sander Bunskoek stuitte kwam Valthermond op voorsprong. Opnieuw Te Velde werd rand strafschopgebied onderuit gehaald en Lars Baas etaleerde zijn fenomenale traptechniek. Diezelfde Baas stond ook aan de basis van de tweede Monker treffer. Nu ranselde Bunskoek wel een vrije trap uit zijn heiligdom, maar de aansluitende corner werd zo scherp ingedraaid dat de doelman, gehinderd door Erwin Wardenburg, in eigen doel stompte.

Koeltjes
Rond het half uur spelen haalde Drenth zijn gram. Gydo Buurman legde af en vanaf een meter of twintig haalde de spits verwoestend uit: 3-0 en wedstrijd gespeeld dacht iedereen. Het liep echter even anders. Niels Assen strafte niet goed wegwerken van de Valthermond defensie af en een minuut later was het Arnold Malkus die Raptim terug in de wedstrijd schoot. Nog voor de pauze echter ronde Maikel Platje een aanval via Alwin Braakman en Theo Gennissen koeltjes af: 4-2.

Maikel Platje was tegen Raptim verantwoordelijk voor de 4-2. (Foto: Bennie Schlimbach)
Maikel Platje was tegen Raptim verantwoordelijk voor de 4-2. (Foto: Bennie Schlimbach)

Fantastische pass
Ook de na de thee ging het kansenfestijn vrolijk verder. Platje mikte te hoog en Denth zag zijn kopbal, voorzet Arjan Leeuwinga, gestopt door Bunskoek. Na precies een uur spelen vond Alwin Braakman met een fantastische pass wederom Edwin Drenth. De spits liet Bunskoek kansloos. Ook nummer zes van Valthermond kwam op naam van de zo trefzekere spits. Vrijgespeeld door Demy te Velde raakte Drenth de bal niet vol, maar voldoende om het net te vinden.

Debuut
Daarna was het weer de beurt aan de gasten. Lars Meppelink rondde een voorzet van Robin de Leeuw af. Kort daarop verraste De Leeuw doelman Victor van der Vlag met een vrije trap. Alwin Braakman bracht de marge weer op drie na voorbereidend werk van Edwin Drenth. In de slotfase maakte de 16-jarige Dion van der Laan zijn debuut voor de blauw witten. Een debuut wat het talent met een treffer nog van extra glans had kunnen voorzien, maar de jongeling schonk de kans aan Demy te Velde. Deze vond echter Bunskoek op zijn weg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA hard onderuit tegen NKVV

Het was niet eens de grootste nederlaag van SETA in het huidige seizoen, maar ...

Valthermond vergeet monsterscore te halen tegen Gruno

Valthermond won gemakkelijk van Gruno, maar vergat een grote uitslag neer te zetten.

Jeroen Drenth redt een punt voor Musselkanaal

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week tegen Protos was Raptim afgelopen zondag de ...