Wel kansen voor EEC, maar geen punten

Afgelopen zondagmiddag ging de blauw-witte brigade van EEC op bezoek bij Weiteveense Boys. Een tegenstander waar op vreemde bodem nog niet van is gewonnen en een ploeg de Eesenaren regelmatig met grote cijfers naar huis stuurde. Een mooie graadmeter voor EEC na de mooie overwinning een week eerder, thuis tegen De Treffer ’16.

Lastig kwartier
In het eerste kwartier was aan alles te zien dat Weiteveense Boys een goed voetballende ploeg is en dat er zeker kwaliteit rondloopt. EEC had in deze fase ook moeite met de speelwijze en instelling van de mannen uit Weiteveen. Maar na het eerste kwartier kwam EEC beter in zijn spel en werd met name op het middenveld de regie overgenomen. EEC kwam af en ook tot diep op de helft van Weiteveense Boys. Alleen ontbrak het de Eesenaren aan finesse in de eindpass. Deze laatste pass was vaak onzorgvuldig, gehaast of blind gegeven.

Van de lijn
EEC werd tien minuten voor rust nog het meest gevaarlijk met eerst een schot van Pascal Slagter, die via het hoofd van een tegenstander tot corner werd verwerkt. Vanuit de Eeser dug-out was perfect te zien dat deze bal onderweg was naar de kruising. Uit de corner die hierop volgde zag Harjo van der Valle zijn kopbal van de lijn gehaald worden. In de tegenstoot werd Weiteveen even gevaarlijk, maar kon men doelman Jasper Lubbers niet aan het wankelen brengen.

Communicatie
In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd. Weiteveense Boys had een aanpassing gedaan in de formatie en hiermee wist EEC zich even geen raad. En na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft was er een “communicatiestoornis” binnen de verdedigende stelling van EEC en hier wist een middenvelder van Weiteveense Boys van te profiteren door de bal vanaf randje zestien diagonaal binnen te schieten, buiten het bereik van doelman Lubbers. Een bittere pil voor de mannen uit Ees, maar ze lieten zich hierdoor zeker niet van de wijs brengen en werd er continu getracht de blijven voetballen.

Kansjes
Naarmate de tweede helft vorderde kwamen er wel kleine kansjes voor Bart Rietveld en Mark Wanders, maar beide hadden het geluk niet aan hun zijde. Weiteveense Boys kreeg ruimte op het moment dat EEC alles op de aanval zette en vanuit een dergelijke aanval werd het nog even gevaarlijk, maar de beste kans was nog voor EEC en met een beetje meer geluk had Mark Wanders de gelijkmaker gemaakt. Dit mocht helaas niet zo zijn en dus ging EEC zonder punten terug naar Ees, waar het zich deze week voorbereid op de kraker tegen Kanaalstreek-genoot Buinen, komende zondag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger pakt punt: hattrick voor Luuk Kenter

Borger en Amicitia VMC hebben de punten gedeeld. In een doelpuntrijk duel leken de ...

SJS is het even kwijt

SJS lijkt het momenteel even kwijt te zijn. Hoewel de goede wil aanwezig is, ...