Erwin Aukes wil hogerop met ASVB

Nieuw BuinenHet seizoen duurt nog minstens acht duels voor Nieuw Buinen, en met de tweede periode binnen handbereik wachten er eventueel nog een aantal promotiewedstrijden. Toch zullen de beleidsbepalers op sportpark Buunerdrome al met een schuin oog naar volgend seizoen kijken, want door het vertrek van sterkhouders Jeroen Buurke en Erwin Aukes zal de selectie weer op peil moeten worden gebracht. Aukes keert na twee seizoenen terug naar zijn oude club ASVB, dat momenteel uitkomt in de vierde klasse. Veel te laag, vindt de Winschoter: “ASVB hoort niet in de vierde klasse thuis!”

Als geboren Blijhamster begon Aukes zijn voetbal loopbaan vanzelfsprekend bij de “Witte Muizen”, totdat hij ging verhuizen naar Winschoten en zich daar aanmeldde bij WVV. Zijn talent bleef hier niet onopgemerkt en het toenmalige BV Veendam hapte dan ook snel toe. Een profcarrière aan de Langeleegte zat er echter niet in: “Als eerste jaars A-junior ben ik teruggekeerd naar mijn oude club ASVB. Hier werd ik na één seizoen al overgeheveld naar het eerste elftal, waar ik drie seizoenen heb gespeeld voordat ik de overstap maakte naar Nieuw Buinen”.

Meer verwacht
Een behoorlijke stap, van de derde naar de eerste klasse, maar de technisch begaafde middenvelder bleek hier weinig moeite mee te hebben. Zegt dit dan iets over Aukes zelf, of over het niveau in de eerste klasse? Het zal een beetje van beide zijn. Aukes is een technisch zeer vaardige middenvelder en bezit het vermogen om altijd de voetballende oplossing te vinden. Het niveau van de eerste klasse valt hem zelf erg tegen: “Ik had er meer van verwacht, want er zijn maar een aantal ploegen die proberen te voetballen. Het verschil tussen de eerste- en de hoofdklasse is dan ook erg groot. Als je promoveert is het heel lastig om erin te blijven”.

Opmerkelijke keuze
De bedoeling van Aukes was om via Nieuw Buinen nog hogerop te komen, maar in plaats van een club in de hoofd- of topklasse, kiest hij voor de vierde klasser in zijn geboorteplaats. Voor een buitenstaander misschien een opmerkelijke keuze, maar de 22-jarige heeft een eenvoudige verklaring: “Ik wil bij ASVB gezellig met mijn vrienden voetballen en de club naar een hogere klasse loodsen”. En ondanks zijn stap terug is Aukes nog steeds ambitieus: “Binnen drie jaar moet ASVB een stabiele tweedeklasser kunnen zijn”. Deze uitspraak is natuurlijk niet op niets gebaseerd, want naast Aukes komt nog een aantal spelers de gelederen bij de Blijhamsters versterken: “Ook Ronald Horlings keert terug en Mick Zuurman begint weer met voetballen. Verder verwacht ik nog een paar versterkingen, maar namen kan ik niet noemen omdat hun club zelf nog niet op de hoogte is”.

Erwin Aukes namens Nieuw Buinen in actie tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. (Foto: FC Kanaalstreek)
Erwin Aukes (R) namens Nieuw Buinen in actie tijdens het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. (Foto: FC Kanaalstreek)

Tweede periode
Maar voordat de afgestudeerde Sport en Bewegingscoördinator weer in het wit van ASVB te bewonderen is, wil hij dit seizoen goed afsluiten bij Nieuw Buinen. Dit zal dan moeten gebeuren in de vorm van het winnen van de tweede periode, want het kampioenschap zit er niet meer in na de nederlaag tegen koploper Dieze West. Onnodig, zo vindt de spelmaker: “In mijn ogen hebben we in de eerste helft de wedstrijd weggegeven, omdat we werden afgetroefd door de felheid van de tegenstander. In de tweede helft hebben we alles gegeven om alsnog tot een goed resultaat te komen, maar het slotoffensief was te laat”. De strijd om de tweede periode gaat tussen Nieuw Buinen en v.v. Emmen en beide ploegen treffen elkaar op de zaterdag voor Pasen. De nacompetitie moet dan veilig gesteld kunnen worden, denkt Aukes: “Ik schat ons hoger in dan Emmen en verwacht dat wij de tweede periode pakken en zo het seizoen alsnog goed af kunnen sluiten”.

Prima combinatie
Een andere prijs die al aan de neus van Nieuw Buinen voorbij is gegaan, is de winst van het Protos Weering toernooi. In de finale in Angelslo kwamen Aukes en zijn ploeggenoten onder andere uit tegen WVV, waar hij een aantal van zijn zaalvoetbal vrienden trof. Twee jaar geleden kwamen deze vrienden (o.a. oud- Nieuw Buinen spelers Martijn Drent en Marcel Smit) bij elkaar in het eerste van ZVV WMC, waar zij in de landelijke eerste divisie een moeilijk seizoen doormaken: “Het wegvallen van bepalende spelers en een te kleine selectie breekt ons behoorlijk op, maar we kunnen er hoogstwaarschijnlijk wel in blijven via de nacompetitie!”. De combinatie van zaal- en veldvoetbal is voor Aukes prima te combineren: “Ik ben van mening dat je hier als voetballer alleen maar beter van wordt. Ik blijf dus zowel in de zaal als op het veld voetballen en dan zie ik wel wat er in de toekomst op mijn pad komt!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titaan Ron Kuper focust zich op maatschappelijke carrière

“Een totale offday!” zegt Ron Kuper wanneer wij hem vragen naar de oorzaak van ...

Erik Wolfs gaat genieten van SC Stadskanaal

Na jaren in de aanval te hebben gespeeld is Erik Wolfs op dit moment ...

Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Dé score van de laatste speelronde in de reguliere competitie kwam zonder twijfel op ...