Doelpuntenfestijn bij beloftenderby SC Stadskanaal – Nieuw Buinen

S-NAfgelopen woensdag stond op Sportpark het Pagedal een Kanaalstreek-derby op het programma tussen de beloften van SC Stadskanaal en Nieuw Buinen. In een onvervalste derby met veel doelpunten trok Stadskanaal aan het langste eind door met 7-4 te winnen. Stadskanaal had uit alle gelederen (drie spelers uit zowel het eerste als het tweede elftal, acht A-junioren en twee B-junioren) de beste spelers opgesteld, terwijl bij Nieuw Buinen enkele krachten ontbraken omdat het eerste elftal nog meestrijd om de periodetitel.

Heersend middenveld
Ondanks dat gegeven was het Nieuw Buinen dat het fanatiekst aan het duel begon. Toch creëerden ze niet echt veel kansen en belandden de meeste ballen in de handen van keeper Patrick Pieterman. Het was dezelfde Pieterman die een lange bal verkeerd inschatte en te laat uitkwam waardoor Nieuw Buinen de 0-1 kon maken. Hierna gooide Stadskanaal de schroom van zich af en begon het beter te voetballen. Het middenveld bestaande uit Ron Lohuis en Martijn van der Goot begon te heersen en via nummer tien, Bidjoy Ramcharan, begon Stadskanaal gevaarlijker te worden. Na een aantal kleine kansen was het uiteindelijk Van der Goot die de 1-1 via binnenkant paal binnenkopte. Stadskanaal was los: Ramcharan zorgde met een wereldgoal voor de 2-1. Niet veel later zorgde Jeffrey “Der Bomber” Bakker na een mooie één op één actie voor de 3-1. Toch kwam Nieuw-Buinen voor rust weer terug in de wedstrijd. Door een fout op het middenveld kon er een steekpass gegeven worden waaruit de 3-2 gemaakt werd. Dit was tevens de ruststand.

Doelpunten in de ranja
Na de ranja  ging Stadskanaal weer gretig verder in de vorm van Bakker die een mooie voorzet gaf op Jelmer Valk die de bal binnen tikte. Er leek geen vuiltje aan de lucht. De ingevallen A-junior Cahit Ekinci en Bakker hadden beide kansen om de score verder uit te breiden. Echter als je de kansen niet afmaakt kan hij er aan de andere kant zo invallen. Hiervoor was wel weer een keepersfout nodig. De ingevallen keeper Stefan Lugtenborg kreeg de bal niet weg en deze kwam in de voeten van een speler van Nieuw Buinen: 4-3. Niet veel later kwam Nieuw Buinen zelfs op gelijk hoogte: een voorzet van rechts kon zo binnen gelopen worden. Hierna werd Stadskanaal weer wakker en zorgden Van der Goot en Lohuis voor de rust die op dat moment even nodig was.

Tandem in vorm
Dit tandem was in vorm en uiteindelijk liet de tweebenige Lohuis zien dat hij ook aardig op doel kan schieten door de bal vanaf zestien meter binnen te schieten: 5-4. Ekinci zorgde even later voor de 6-4 en de wedstrijd was gespeeld. Bakker en Ekinci kregen nog wel een aantal kansen om de score uit te breiden en uiteindelijk waren beide spelers ook betrokken bij de laatste goal. Bakker zette de bal te scherp voor, Van der Goot miste, maar na een voorzet van Ekinci kon van der Goot alsnog scoren: 7-4. Dit was ook tevens de eindstand. Stadskanaal staat nu op de tweede plaats in de beloftencompetitie met één wedstrijd minder gespeeld dan koploper Nieuw Buinen. Stadskanaal moet de komende maand nog twee keer voetballen tegen Ter Apel ’96 om zich definitief te plaatsen voor de slotdag.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen met moeite langs GKC

De officiële speeltijd zat er al op toen Jerremy Weerts namens Gieterveen besloot van grote afstand ...

Westerwolde verliest ongelukkigerwijs van Engelbert

Westerwolde verloor van Engelbert, een strafschop bracht de beslissing.

SETA hekkensluiter na nederlaag in Tiendeveen

SETA ging afgelopen zaterdag op bezoek bij de nummer twee in 5E: v.v. Tiendeveen. ...