SJS gaat met kater de winterstop in

Met een bekerwedstrijd tegen eersteklasser v.v. Groningen voor de boeg en een nederlaag tegen directe concurrent FC LEO lijkt SJS met een kater de winterstop in de te gaan. De aanvallende intenties van de blauwhemden ten spijt, gingen de bezoekers uit Leens er met de buit vandoor: 1-2.

Jan Springer scoorde opnieuw… (foto: archief)

Kat en muis

Vanaf het eerste fluitsignaal liet SJS zien wat de bedoeling was: winnen. De Knoalsters trokken ten aanval, terwijl de Leensters duidelijk loerden op de omschakeling. Al na vijf minuten bleek deze spelopvatting: vanaf een meter of twintig werd doelman Rozema verschalkt, waardoor SJS voor een stevige opgave kwam te staan.

Mogelijkheden genoeg

FC LEO liet de thuisploeg aan de bal. SJS dwong ook wel de nodige mogelijkheden af, maar telkens zat er een verdediger tussen, bracht de goalie redding òf stond het aluminium succes in de weg. Een schot van Kay Rijkens viel in de laatste categorie.

Op de stip

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Gesteund door de voorsprong liet FC LEO aanval na aanval op zich afkomen. Na een uur spelen kreeg SJS een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, toen Jan Springer vanaf de stip aan mocht leggen. Springer kende geen moeite en tekende voor zijn veertiende van het seizoen: 1-1.

Zure nederlaag

Heel lang kon men niet genieten van deze stand, want een volgende counter bleek doeltreffend. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd speelde SJS met een man meer, na een rode kaart na onbesuisd inkomen, maar deze meerderheid werd niet benut. Faizel Slagveer en Gerben Sieders raakten beiden de lat, maar dichterbij dan dat kwam SJS niet: een zure 1-2 nederlaag was het gevolg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen bekert verder: Winsum slachtoffer

In de bekerwedstrijd tegen Winsum wist Nieuw Buinen de afwezigheid van zes basisspelers goed ...

Abel Jan Huiges helpt Onstwedder Boys aan winst

Onstwedder Boys heeft gedaan wat het moest doen, op bezoek bij SGV in Schildwolde. ...

Wedde en Kwiek delen de punten

Wedde en Kwiek speelden gelijk, Wedde kwam tot tweemaal toe op voorsprong maar wist ...