GKCNa de overwinning van vorige week op nummer twee EEC, deed GKC er zondagmiddag nog een schepje bovenop. Koploper IJhorst werd op het eigen sportpark Hoogte der Heide verslagen met dezelfde cijfers: 2-1. De Gasselters hebben hiermee de top vijf weer in zicht en ook een periode behoort nog tot de mogelijkheden.

Begin zonder hoop
De ploeg van Jaap Alting moest het deze middag stellen zonder de geschorsten Jarno Oosting en Evan de Hoop, en na een sterk begin van de gasten zal menig supporter weinig hoop hebben gehad op een goede afloop. De spelers dachten hier echt heel anders over, want na tien minuten kwamen zij beter in de wedstrijd en werden er kansen verkregen door achtereenvolgens Wieringh, Heijerman en Kolp. Zij kwamen echter nog niet tot scoren. GKC was vooral fysiek de bovenliggende partij en na dertig minuten zetten zij dit overwicht om in de 1-0 voorsprong. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door Danny Kolp, waarna de kleine aanvaller werd neergehaald door de keeper. De toegekende penalty werd door Kolp zelf benut. Het werd voor rust zelfs nog mooier voor de thuisploeg, want na een mooie aanval via Reinoud Kemp werd er bij de tweede paal gescoord door Richard Wieringh en zo gingen beide ploegen rusten met een 2-0 stand.

Zaken op orde
Na rust kreeg GKC via Schuiling en Kolp de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar beide spelers stuitten op de keeper. IJhorst had veel moeite om eruit te komen en veel verder dan de zestien- meter kwamen zij dan ook niet. Ook had de defensie van GKC haar zaakjes netjes op orde, onder leiding van Hendriks en Hadders. De gasten deelden in de tweede helft enkele speldenprikjes uit via standaardsituaties, maar in alle gevallen bleef keeper Keizer de situatie meester. Aan de andere kant bleven ook Kemp en Kolp gevaarlijk, maar de 3-0 viel vooralsnog niet. In de laatste tien minuten perste IJhorst er nog een slotoffensief uit, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam de ploeg uit Overrijssel niet en zo sleepte GKC opnieuw een verdiende overwinning uit het vuur.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sneu bekerverlies voor dapper Westerwolde

Door een buitenspeldoelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd, leed Westerwolde vanmiddag een ...

Stadskanaal en NEC in balans

SC Stadskanaal heeft zaterdagavond op het eigen sportpark een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen zaterdagclub ...