Ter Apel herpakt de opgaande lijn

Ter Apel '96Twee slechte beurten in de achterliggende weken zorgden ervoor dat Ter Apel ’96 de zo lucratieve tweede plaats in de vierde klasse D voorlopig aan Gieten moet laten. Lucratief, want behalve de kampioen promoveert ook de nummer twee rechtstreeks. In de thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys gingen de mannen van Rik Udema dus voor eerherstel: de laagvlieger bleek een gewillig slachtoffer, want de roodhemden konden vijf keer tot scoren komen: 5-1.

Doelpuntrijke eerste helft
Weiteveense Boys probeerde wel tegenstand te bieden, maar de mannen van trainer Koppenol kwam niet verder dan het leveren van veel strijd. Noemenswaardige kansen kregen de bezoekers amper, waardoor de degradatiestrijd steeds heftiger wordt. Dit werd overigens al snel in de wedstrijd duidelijk, want binnen vijf minuten was het raak via Marcel Mulder. Een corner werd door Mulder met het hoofd goed afgewerkt. Een verdubbeling van de score kwam er pas vijf minuten voor het rustsignaal: Patrick Bults was met een beheerste schuiver de maker van de treffer. Met deze score was het verzet van Weiteveense Boys gebroken, want nog voor het einde van het eerste bedrijf stond er 0-4 op het bord: Roy Hooiveld en Gharik Ghazarjan waren trefzeker voor de gastheren.

Formaliteit met één hoogtepunt
Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld en wanneer Ter Apel nauwkeuriger was geweest, had er aan het einde van de middag zomaar een monsterscore op het wedstrijdformulier kunnen staan. Dit was duidelijk niet het geval, want na de thee werd de tweede helft als een formaliteit afgedaan. Hierdoor konden de bezoekers via Tom Wevers zelfs nog scoren. De mensen die waren gebleven werden echter wel beloond, want de mooiste goal van de middag werd in het tweede bedrijf gemaakt door Joey Huizingh. Voor Ter Apel resteren nog zeven wedstrijden om het gat van vier punten richting Gieten te dichten: een opgave van formaat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like