Stadskanaal is Weerdinge nu wel de baas

SC StadskanaalHet moet wel één van de ontmoetingen zijn geweest waar de spelers van Stadskanaal naar uit hebben gekeken. Want op een verrassende bekernederlaag tegen Wedde na én een gelijkspel tegen Weerdinge na, werden alle wedstrijden dit seizoen gewonnen. En vandaag was daar dus het moment om Weerdinge te tonen dat de remise een misstap was. De blauwhemden slaagden hier glorieus in: 5-0 werd het op sportpark ‘Pagedal’.

Eénrichtingsverkeer
Als in veel wedstrijden was het éénrichtingsverkeer: vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers bepaalde de thuisclub de wedstrijd. Binnen tien minuten leverde dit een treffer op, toen Tristan Rotman een slippertje van doelman Dolstra afstrafte. Slordig spel én stevig verdedigen van Weerdinge voorkwam een snel oplopende score. Toch werd de voorsprong wel verdubbeld voor de thee: opnieuw Rotman tekende voor de treffer.

Drie treffers
In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders. Dit leverde drie treffers op, waaronder één van Pascal Kok, die een goede combinatie trefzeker afrondde. De laatste twee treffers kwamen op naam van Hidde-Jan Hidding en Robert Oosting, die respectievelijk tien en vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd raak schoten. De komende week speelt Stadskanaal twee Kanaalstreek-derby’s: zaterdag 4 april tegen Alteveer en op Paasmaandag in en tegen Ter Apel ’96: een mooie opmaat naar een promotiefeestje.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like