Stadskanaal loopt eerste overwinning in blessuretijd mis tegen Helpman

Stadskanaal leek op de eerste overwinning van het seizoen af te stevenen, maar in blessuretijd ging het nog mis.

Foto, Stadskanaal viert de 3-2 van Robin Boerhof, het bleek uiteindelijk niet de winnende treffer te zijn.

Stadskanaal is de eerste overwinning van het seizoen in blessuretijd misgelopen tegen Helpman. De Knoalsters begonnen slap aan de wedstrijd, maar herstelden zich goed voor rust en hadden na de eerste helft een voorsprong van 2-1. Na de pauze moest Stadskanaal dan wel de gelijkmaker incasseren, maar kwam het een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Die leek het gaan vast te houden, maar in blessuretijd werd Stadskanaal-doelman Rick Arends nog geklopt uit een onnodig weggeven vrije trap door Helpman-speler Timme Miedema: 3-3.

De wedstrijd Helpman – Stadskanaal werd deze zondag in Stadskanaal gespeeld, dit vanwege de 4Mijl die vandaag plaatsvond. Stadskanaal verloor haar eerste twee wedstrijden en kon deze zondag wel een goed resultaat gebruiken. In de beginfase van de wedstrijd leken de manschappen van trainer Jordi Nijgh daar nog niet helemaal van bewust. Helpman startte beter aan de wedstrijd en dus was het niet verwonderlijk dat de ‘gasten’ op voorsprong kwamen. Tim Sanders deponeerde na tien minuten spelen de bal achter doelman Arends.

Mooie doelpunten Stadskanaal

De tegentreffer leek Stadskanaal wakker geschud te hebben, want de Knoalsters kwamen beter in de wedstrijd. Dat leidde tot een prachtige gelijkmaker van Sten Vos, die schitterend binnenschoot. Het initiatief bleef daarna voor Stadskanaal, dat na een half uur spelen scoorde via een mooie aanval. Na een mooie combinatie tussen meerdere spelers belandde de bal bij spits Leon Bos, die daarna geen moeite had om de bal binnen te schuiven: 2-1.

Na rust kon Stadskanaal niet de voorsprong vasthouden als was er ook enige consternatie over de gelijkmaker. Er leek een overtreding aan vooraf te gaan, maar het doelpunt van Keano Chun na een klein kwartier spelen in de tweede helft bleef gewoon staan: 2-2. Stadskanaal raakte echter niet van de wijs, hield het betere van het spel en kreeg de betere kansen. In de 77e minuut volgde dan ook de beloning via Robin Boerhof, die de verdiende 3-2 voorsprong binnen schoot. Daaropvolgend had Stadskanaal de wedstrijd kunnen beslissen, maar de kansen werden niet benut.

Blessuretijd nekt Stadskanaal

Aan de andere kant moest men ook nog oppassen voor het slotoffensief voor Helpman, dat nog twee geweldige kansen kreeg. Stadskanaal-goalie Arends maakte in blessuretijd nog een cruciale redding en leek daardoor zijn ploeg voor puntverlies te behoeden. Niets bleek minder waar, een minuut later moest Arends alsnog de bal uit het doel halen. De keeper werd kansloos gelaten door een vrije bal van Miedema: 3-3. Een domper voor Stadskanaal, dat daardoor nog op de eerste overwinning van het seizoen moet blijven wachten.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA neemt drie punten mee uit Assen

SETA moest nog even billenknijpen, maar nam uiteindelijk wel de drie punten mee uit ...

Onmachtig Alteveer verliest derby

Alteveer verloor vanmiddag in een echte derby-day van Pekelder Boys. Derby-day, want zowel het ...

Ter Apel ’96 blijft hekkensluiter na verlies tegen SVV ’04

FC Ter Apel ’96 moest afgelopen zondag aantreden tegen koploper SVV ’04 in Schoonebeek. ...