logo_valthermondValthermond kende een uitstekend weekend. Zelf wonnen de Mondkers in Steenwijksmoer met 6-1 van Protos en concurrent Titan verloor met 3-2 van Zuidlaren, aanstaande zaterdag de tegenstander van de Huizingh brigade. In het Valthermond-kamp was toch met enige zorg naar het duel tegen Protos gekeken. De equipe van trainer Cor Lubach verloor deze jaargang alleen nog maar van het sterke Zuidwolde en ook de weersomstandigheden leken niet in het voordeel van de koploper.

Door Arie Weits

Onbedaarlijk hard
De doemdenkers binnen de club leken gelijk te krijgen, want de openingsfase was voor de thuisploeg. Robin Soppe zag zijn voorzet net voorbij het domein van Victor van der Vlag gaan. Sterkhouders Theo Gennissen en Alwin Braakman zagen het zo’n tien minuten aan en namen toen het heft in handen. Vanaf dat moment heerste het Valthermonder middenveld en de eerste de beste kans was gelijk prijs. Erwin Wardenburg, kleinste man van het veld, kopte een corner van Gennissen binnen. Een minuut later al rondde Alwin Braakman een prachtige aanval koeltjes af. Protos had pech dat Michel Soppe uit een corner over kopte voordat Rick Schlimbach de wedstrijd al vroegtijdig besliste. De corner was van Lars Baas en Schlimbach kopte onbedaarlijk hard binnen.

Erwin Wardenburg (12) kopte een corner van Theo Gennissen (r) binnen... (foto: Bennie Schlimbach)
Erwin Wardenburg (12) kopte een corner van Theo Gennissen binnen… (foto: Bennie Schlimbach)

Demy Tomba
Nog voor de rust maakte Valthermond het handvol goals vol en beide treffers waren van grote schoonheid. Demy te Velde slalomde als een volleerd alpine skier door de Steenwijkmoerse defensie om vrij voor doelman Willy Voorstok een niet te missen mogelijkheid te geven aan Erwin Wardenburg. Deze kon moeiteloos zijn tweede treffer laten noteren. Wardenburg vond vervolgens met een voorzet spits Edwin Drenth, die volleerde treffer nummer 33 achter de kansloze Voorstok. Het laatste wapenfeit voor de pauze kwam op naam van Protos. Robin Soppe was er als de kippen bij toen Van der Vlag een schot van Stef Smits niet klemvast kreeg. Lars Baas wist met een uiterste krachtinspanning een treffer te voorkomen.

Minder scherp
Tijdens de pauze werd er in de bestuurskamer al gekscherend gevraagd of Valthermond het na de pauze iets rustiger aan wilde doen en het leek wel alsof de bezoekers aan dit verzoek gehoor gaven. De echte scherpte was er niet meer en Protos bleef strijden voor een beter resultaat. Bram Mittendorf slaagde erin om voor een leeg doel nog naast te schuiven voordat Robin Soppe de eer redde, al had Alwin Braakman daarvoor de lat al geraakt en knalde Gennissen nog op de paal. Na de tegentreffer zette Valthermond snel weer orde op zaken. Arjan Leeuwinga was de man van de voorzet, Drenth kopte keurig terug en Te Velde rondde af. Na afloop was vriend en vijand het er wel over eens dat op de Monker overwinning niets viel af te dingen. Protos trainer Cor Lubach vond het prijzenswaardig dat zijn ploeg tot het einde bleef strijden, maar op kwaliteit was overklast, en daarmee sloeg de oefenmeester de spijker op zijn kop.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal boekt broodnodige overwinning op HOVC

Stadskanaal boekte een belangrijke overwinning op HOVC en heeft daardoor de middenmoot weer in ...

Pekelder Boys verliest ook van Kwiek

Pekelder Boys heeft alweer de derde nederlaag op rij geleden, ditmaal bleek Kwiek te ...

SETA doet zichzelf tekort tegen VVAK

SETA had kansen genoeg en mistte zelfs twee strafschoppen, het verloor uiteindelijk van VVAK.