Westerwolde dankzij Roy de Jongh langs DWZ

Op een druilerig sportpark De Barlage boekte Westerwolde een eenvoudige zege op DWZ. Mede door vijf treffers van spits Roy de Jongh kon eenieder na afloop van de wedstrijd met een goed gevoel een blik werpen op de ranglijst. Want op 30 november vorig jaar werd voor het laatst een nederlaag geïncasseerd. Het gat met de naaste achtervolgers is momenteel zeven punten. Ja, er is nog een aantal wedstrijd dat moet worden ingehaald, door met name Bareveld, maar Westerwolde heeft de punten maar vast binnen!

Trefzekere Kuiper
Westerwolde schoot tegen DWZ voortvarend uit de startblokken en na twintig minuten spelen kon Roy de Jongh op goed aangeven van Rick te Velde de 1-0 binnenschieten. Door een verdedigingsfout aan de kant van de Vlagtwedders kwam DWZ nog wel op 1-1, maar twee treffers van aanvoerder Ferdy Kuiper betekenden een 3-1 ruststand. Kuiper was eerst trefzeker uit een vrije trap, waarna hij later met het hoofd de bal tegen de touwen werkte. 

Enorm trefzekere De Jongh
Direct na de rust was het DWZ dat de lakens uitdeelde. De toen nog strijdbare ploeg van Tammo van Weerden kwam terug tot 3-2 en menig supporter van Westerwolde dacht dat het nog wel eens lastig voor de mannen van trainer Jan de Roo zou kunnen worden. Niets was minder waar, want door vier doelpunten van Roy de Jongh en een prima kopbal van Frank Riks werd het uiteindelijk 8-2. Maandag 6 april speelt Westerwolde een belangrijke wedstrijd tegen Wedde, dat momenteel op een derde plaats staat. Daarna zal de blik gericht zijn op donderdag 16 april, wanneer de inhaalwedstrijd tegen Bareveld op het programma staat.

Na negentig minuten stonden er tien goals op het scorebord van v.v. Westerwolde...

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verliest van LEO

Gieten verloor op bezoek bij LEO, waardoor het seizoen als een nachtkaars lijkt uit ...

Bleke derby prooi voor Valthermond

“Winnen!”, dat was de kreet die het meest gebruikt werd tijdens de Kanaalstreek-derby tussen ...

Sellingen heeft geen kind aan Veelerveen

Sellingen had zondagmiddag geen enkele moeite met het geplaagde Veelerveen. Tegen de rode lantaarndrager ...