SPW lijdt duur puntverlies in Bareveld

Speler/trainer Henry Meijerman in afwachting van de bal
Speler/trainer Henry Meijerman in afwachting van de bal

In de vijfde klasse D stond afgelopen weekend een topper op het programma tussen nummer twee SPW en nummer drie Bareveld. Vlak na rust leek de wedstrijd gespeeld toen SPW op een 0-3 voorsprong kwam, maar Bareveld rechtte de rug en wist nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Koploper Meeden was hierdoor de lachende derde, zij zagen de naaste belagers kostbare punten verspelen in de strijd om het kampioenschap.

De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, alleen toonden de Knoalsters zich efficiënter in de afronding. In de 7e minuut was het aanvaller Jeroen Wolgen die een vrije trap mocht nemen, deze werd verkeerd beoordeeld door de keeper van Bareveld en dit betekende de 0-1. Hierna kreeg SPW kansen op een grotere voorsprong, maar beiden leverden geen tweede treffer op. In de 40e minuut werd dan alsnog de score verdubbeld door rechtsbuiten Jordie Hoeksema, waarbij de thuisploeg en haar aanhang appelleerden voor buitenspel. Vlak voor rust maakte Daniel Kröder namens Bareveld nog bijna de gelijkmaker, maar zijn vrije trap werd door de keeper fraai uit het doel gehouden.

In de 46e minuut kwam SPW via wederom Jordie Hoeksema op een 0-3 voorsprong. Deze goal zou de nekslag moeten zijn voor Bareveld, maar niets bleek minder waar. In de 53e minuut maakte men de aansluitingstreffer uit een penalty, die was toegekend na een ongelukkige handsbal in de zestien meter bij SPW. De thuisploeg gooide alle schroom van zich af en door paniek in de defensie van de blauwhemden kwamen zij steeds meer onder druk te staan. Dit leverde in de 65e minuut de 2-3 van Johnny Niemeijer op, die een afgeslagen vrije bal binnen schoot. Bareveld had hierna nog voldoende tijd voor een derde treffer en deze viel dan ook in de 83 minuut uit een rake vrije trap van Martin Jonker. De ploeg van trainer Molema ging in de slotfase nog vol voor de overwinning, wat nog twee grote kansen opleverde voor SPW. Hieruit werd niet meer gescoord en zodoende eindigde de wedstrijd in 3-3. Enige smet op deze mooie comeback van Bareveld was de terecht rode kaart voor Niels van der Laan.

Duur puntverlies dus voor SPW, waar de overwinning zeker leek aan het begin van de tweede helft. De ploeg van Henry Meijerman staat nog steeds op de tweede plaats, met acht punten minder dan lijstaanvoerder Meeden en nog twee wedstrijden tegoed. Met nog zes wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk, zeker omdat de laatste wedstrijd van het seizoen een hele interessante is, namelijk een uitwedstrijd tegen, jawel, Meeden.

Bron: www.vvbareveld.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC krijgt te weinig tegen GKC

EEC heeft zichzelf tekort gedaan in de laatste thuiswedstrijd tegen GKC.  Op sportpark de ...

Borger in doelpuntenfeest langs Sweel

De 2-5 eindstand doet vermoeden dat Borger een eenvoudige avond had in Zweeloo. Dat ...

Rood aanlopend NWVV wint in extremis van VVAK

NWVV won in de laatste minuten van VVAK, maar kreeg ook twee rode kaarten ...