Onstwedder Boys houdt lang stand tegen Glimmen

Onstwedder BoysOnstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen ‘De Boskamp’ de wedstrijd tegen nummer twee Glimmen verloren. Lange tijd zag het er naar uit dat de Boys minimaal een punt aan het duel zouden overhouden, maar in de slotfase scoorde Glimmen nog twee keer, waardoor de eindstand 1-3 werd. Al na twaalf minuten kwam Onstwedder Boys op voorsprong toen Harm Visser vanaf een meter of 25 op het doel schoot. Keeper Hommes van Glimmen liet de bal vervolgens zomaar door zijn handen glippen, waardoor de bal over de doellijn rolde.

Uitvaller De Wijk
Een blunder dus, waardoor Onstwedder Boys op een 1-0 voorsprong kwam, maar niemand in het kamp van de oranjehemden die er om maalde. Na een kwartier spelen lieten de gasten voor het eerst van zich horen: Jelmer ter Avest schoot namens Glimmen net over het doel van de Boys. Even later werd Gerwin de Wijk hard onderuit getrapt, waardoor hij het veld geblesseerd moest verlaten. Als vervanger van De Wijk kwam de van Bali teruggekeerde Peter Orsel binnen de lijnen. Tot de rust waren weinig kansrijke momenten voor beide doelen, op één kans voor Glimmen na. Doelman Rein Koudstaal was echter baas over de situatie, waardoor Onstwedder Boys met een voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Aanjager Wilzing
Na de pauze was de opzet van de thuisploeg vooral het ontregelen van het spel van de titelkandidaat. Met Harm-Jan Wilzing als aanjager op het middenveld slaagde de formatie van Fokke de Jonge hier alleraardigst in. Sterker, de beste kansen waren in de beginfase van het tweede bedrijf voor de thuisploeg: schoten van Harm Visser en Gerben Meems raakten de paal én een kopbal van topscorer Visser dwong Glimmen-doelman Hommes tot een uiterste inspanning. In de loop van de tweede helft bleek helaas dat een stunt er niet zat, vandaag.

Penalty-killer Koudstaal
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd stond Stijn Wijmenga namelijk helemaal vrij in het strafschopgebied van de Onstwedders, waarop hij de bal eenvoudig tegen de touwen kon schieten. Amper vijf minuten daarna had het al 1-2 kunnen worden, toen Tim Blaauw vanaf elf meter mocht aanleggen: Koudstaal kwam echter als winnaar uit de strijd. In de slotfase van de wedstrijd bleek Glimmen echter over de langste adem te beschikken en kon het via treffers van Oosterhof en Ter Avest uitlopen naar 1-3. Al met al een geflatteerde nederlaag voor de Boys: met een twaalfde plaats én het gelijkspel van SCN blijft de situatie in de derde klasse D uiterst penibel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW wint met ruime cijfers van Wedde

SPW won met ruime cijfers van Wedde en bleef daarmee ongeslagen.

Buinen en Buinerveen in mineur

Het afgelopen seizoen eindigden Buinen en Buinerveen samen in de onderste regionen van de ...