Erik Wolfs gaat genieten van SC Stadskanaal

AlteveerNa jaren in de aanval te hebben gespeeld is Erik Wolfs op dit moment rechtsback van het eerste elftal van v.v. Alteveer. En misschien is het niet zijn favoriete plek in het veld, de clubman schikt zich in de rol: “Ik speel al vanaf mijn vijfde bij Alteveer! In die periode heb ik in ieder team binnen de vereniging gespeeld, dus ook in het derde en tweede seniorenteam. Daarnaast ben ik leider van de F1, dus ja: je mag me een clubman noemen.” Samen met zijn ploeggenoten staat Wolfs voor de opdracht om als eerste elftal de aanstaande kampioen van de vierde klasse D, SC Stadskanaal, drie punten afhandig te maken.

Lastig verhaal
Op de vraag hoe de geel-zwarten dat denken te doen heeft Wolfs een duidelijk antwoord: “Wij gaan vreselijk hard werken! Stadskanaal is een voetballende ploeg, met veel individuele kwaliteiten. Over het algemeen komen wij tegen dat soort ploegen redelijk goed uit de verf, dus wanneer we op het scherpst voetballen zullen we een kansje hebben.” En misschien slaat de 24-jarige daarmee wel de spijker op zijn kop, want slechts bij een combinatie van een heel goede eigen dag, en een heel slechte dag van Stadskanaal lijkt een resultaat mogelijk: “Kijk, we weten allemaal dat Stadskanaal met dit team niet thuishoort in de vierde klasse. En ze staan er niet voor niets zo goed voor. Het wordt dus gewoon een heel moeilijk verhaal.”

Aangepaste formatie
Toch zal men bij Stadskanaal de sterke reeks van Alteveer na de winterstop ook opgemerkt hebben. Want na een nipte nederlaag bij Gieten werden vier wedstrijden op rij in winst omgezet. Wolfs zegt over deze reeks: “Binnen het elftal zijn er een paar wijzigingen geweest, waardoor we in een iets andere formatie spelen.” Deze zet van trainer René Nijgh lijkt, op basis van de resultaten, goed uit te pakken: “Ja, super! Ondanks dat we in Gieten onderuit gingen kon ik merken de het vertrouwen binnen de spelergroep toenam. Dat heeft dan ook tot vier overwinningen geleid. Maar nog belangrijker is het dat handhaving nagenoeg binnen is!”

Erik Wolfs (r) in actie tegen Pekelder Boys...
Erik Wolfs (r) in actie tegen Pekelder Boys…

Lat hoger leggen
Want dat is jaar in, jaar uit, toch de eerste doelstelling voor de Groninger dorpsclub. Volgens de werkvoorbereider van Enexis zou Alteveer best eens iets meer naar boven mogen kijken: “Met deze spelersgroep moeten wij onszelf zien als een stabiele vierdeklasser. Maar tegelijkertijd zijn we ook weer afhankelijk van een smalle basis, dus moeten we wat geluk hebben met blessures en schorsingen.” En hier schuilt wel een risico, want de geel-zwarten beschikken over een wedstrijdmentaliteit waarbij duels niet worden gemeden: “Wij weten van onszelf gewoon dat we het op tachtig procent niet redden. En bij maximale inzet wordt er wel eens een kaartje gepakt. Daarom is het wel mooi dat we nu al 25 punten hebben, want dit is toch de periode waarin schorsingen wat beginnen te komen.”

Invloedrijke Nijgh
Zoals eerder aangehaald door Wolfs is de invloed van zijn trainer niet te onderschatten: “René is duidelijk, direct en eerlijk naar ons. En hoewel hij altijd achter zijn keuzes staat, is het gewoon mogelijk om het er over te hebben wanneer je het niet eens bent met zijn beslissingen. Het heeft er ook voor gezorgd dat wij als spelers onderling ook duidelijker naar elkaar zijn. We durven elkaar aan te spreken op fouten, maar altijd met een goede bedoeling.”

Genieten
Ook over de sfeer binnen de gehele club is Wolfs overigens vol lof: “Alteveer is echte dorpsclub met een grote schare trouwe supporters. Maar buiten de voetbalwedstrijden is er ook veel te doen binnen de club: feest- en toneelavonden worden meerdere keren per seizoen georganiseerd. Al met al zijn we net één grote familie!” Een familie die elkaar door dik en dun steunt, maar ook samen geniet: “Dat is wat we zaterdag gaan doen, want normaal gesproken komen we Stadskanaal niet snel meer tegen in een competitiewedstrijd.”

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronald Bulthuis wil op honderd goals komen

Door de blessures van erkende goalgetters Jeffrey Spelten en Luuk Kenter is de aanvallende ...

Gerwin Heidema: “SJS is de grootste titelkandidaat”

Gerwin Heidema wil komend seizoen belangrijk zijn voor SJS met doelpunten en assists en ...

Jordie Teuben: “Wij gaan zondag winnen in Ter Apel”

Musselkanaal wist vorig seizoen op de valreep lijfsbehoud te bewerkstelligen in de derde klasse ...