Valthermond pakt op karakter de eerste periode

Valthermond heeft de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Het won de topper van GVAV en deed daarmee goede zaken.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond viert de 0-1 van Milan Draijer en kon na afloop van de wedstrijd nog eens feestvieren met de eerste periodetitel op zak.

Valthermond heeft in de topper tegen GVAV Rapiditas uitstekende zaken gedaan. Door een 2-1 overwinning werd er een marge van vijf punten op de ranglijst opgebouwd en werd de eerste periode binnen gehengeld.

Eenvoudig ging het echter niet voor de Mondkers. GVAV toonde aan dat het niet voor niets lange tijd de ranglijst aanvoerde en zette de bezoekers vanaf het beginsignaal onder druk. Valthermond oogde nerveus en men was slordig in balbezit. De thuisploeg werd gevaarlijk via een kopbal van Joel de Jong, maar zijn kopbal scheerde over de lat.

Eerste kans direct raak

De eerste de beste kans voor Valthermond was ook meteen raak. Jens Bulle verscheen oog in oog met doelman Carsten Meijwaard. De ijverige middenvelder wist niet te scoren, maar Milan Draijer was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren.

GVAV bleef echter de betere ploeg en kwam ook verdiend op gelijke hoogte. De inzet van Jordi Paapst verdween nog naast het doel van Noah Sahetapy, maar een minuut later wist Patrick Venema wel te scoren. Het publiek was echter nog amper van deze treffer bekomen, of Valthermond nam al weer de leiding. Jordy Weggemans verlengde een door Dion van der Laan voor gekopte bal tot achter Meijwaard.

Tegenhouden tot de rust

Hierna was het vooral tegenhouden voor de Blauw-witten. Sahetapy tikte een volley van Arco Bartelsman net onder de lat vandaan en Jesper de Graaf kopte de bal uit de doelmond na een ouderwetse scrimmage. Ook Mike Wilts schoot Sahetapy nog eens te hulp door een inzet van Leon Knol van de lijn te halen. Met kunst en vliegwerk werd echter met een voorsprong de rust gehaald.

Valthermond vergeet wedstrijd vroegtijdig te beslissen

Na de thee was de grootste dadendrang van GVAV  voorbij. Valthermond kreeg meer grip op de Kardingers en kwam ook meer aan voetballen toe en had de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen. Milan Draijer, Jens Bulle, Rick Schlimback en Dion van der Laan mikten echter allen naast. Voor GVAV brak Roald van Geffen nog eens dreigend door, maar Sahetapy onderschepte zijn voorzet bekwaam.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Kamp haalde de Valthermond aanhang opgelucht adem. Nog niet eerder dit seizoen hadden hun jongens het zo lastig gehad. Valthermond toonde echter aan, dat zij naast de nodige voetbal kwaliteiten ook over het nodige karakter beschikken. De ploeg werkte zich het snot voor de ogen om een goed resultaat uit het vuur te slepen en slaagde daarin met verve.

Foto’s Kees Rustenhoven: https://www.facebook.com/kees.rustenhoven

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond123234-12
2. GVAV-Rapiditas122729-10
3. Rolder Boys122634-14
4. WKE '16122026-24
5. Annen111725-18
6. Stadskanaal121629-26
7. Helpman121623-24
8. ASVB101425-19
9. Veendam 1894121313-20
10. Peize121111-13
11. FC Lewenborg121016-41
12. Gruno11710-36
13. Nieuw Buinen12310-28

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW op weg naar de nacompetitie

SPW heeft de wind in de zeilen: nadat de vorige wedstrijd ontaarde in een ...

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...