Borger kent een uitstekend Paasweekend

BorgerBorger heeft uitstekende zaken gedaan tijdens het Paasweekeinde. Op zaterdag werd middenmoter Pesse verslagen en paasmaandag werden de drie punten uit Wolvega mee naar Borger genomen. Echt gemakkelijk ging het niet want in beide duels trok Borger pas in de slotminuten de overwinning naar zich toe. Van de concurrenten kwam Hoogeveen niet in actie en verloor Elim zaterdag van Willemsoord, waardoor Borger nu over de beste papieren beschikt in de titelstrijd in de vierde klasse D.

4 april: Borger – Pesse
Hoewel Pesse dit jaar nog maar weinig punten heeft gepakt was Borger vooraf gewaarschuwd. In het uitduel aan het begin van deze competitie werd de formatie van trainer Arne Joling behoorlijk afgetroefd in Pesse en gingen de groenhemden uiteindelijk met 3-1 ten onder. Afgelopen zaterdag leek het aanvankelijk een ander verhaal te worden. Binnen het kwartier ging er drie keer een Borger-speler alleen op het Pesse doel af. Geen van deze grote kansen werd echter verzilverd en daarna ging het bij Borger toch was stroever lopen en bleek de ploeg opnieuw moeite te hebben met tegenstander Pesse. Borger speelde noodgedwongen met een geheel nieuwe verdediging (Gert Jacobs ligt er enkele weken geblesseerd uit en Niek Scheltinga en Mark Hoving waren geschorst). Wellicht mede daardoor zaten er minder automatismen in de combinaties.

Pesse kreeg na een half uur spelen nog een dot van een kans via een volley die op de paal eindigde. Gescoord werd er voor rust niet en in het tweede bedrijf gebeurde er lange tijd niets. De anders zo gevaarlijke spitsen van Borger speelden te statisch en konden lange tijd niets afdwingen. Een kwartier voor tijd voorkwam Borger doelman Stefan Viel met een sublieme actie dat er een verrassing op het scorebord kwam. Invaller Erik Joling moest er bij Borger aan te pas komen om in de slotfase voor het eerst in de tweede helft echt gevaar te stichten in het strafschopgebied van de tegenstander. Koud in het veld speelde hij zijn tegenstander uit en zette hij spits Jeffrey Spelten vrij voor de keeper. Deze schoot op een knappe manier zijn vijftiende treffer van het seizoen binnen en de ontlading bij Borger was, zo vlak voor tijd, uiteraard groot.

foto Borger vs Pesse
Jeffrey Spelten werd matchwinner tegen Pesse…

6 april: FC Wolvega – Borger
Op paasmaandag ging Borger op bezoek bij FC Wolvega. De Friezen hadden nog iets goed te maken want in Borger waren ze eerder dit seizoen met maar liefst 8-1 verpulverd. In de verdediging van Borger keerden de vaste krachten Niek Scheltinga en Mark Hoving terug in de ploeg, waardoor er in een meer vertrouwde opstelling gestart kon worden. Borger had de wedstrijd in het begin redelijk onder controle, zonder overigens tot doelgerichte acties te komen. Het ging er over het algemeen zelfs wat gezapig aan toe waarbij alleen de hobbelige grasmat soms tot onvoorspelbare acties leidde. Het was dan ook niet verrassend dat beide ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Na rust ontbrandde de wedstrijd en na vijftig minuten was het Mark Meinema die Borger met een mooi schot aan de leiding bracht. Slechts twee minuten later kwam de thuisploeg al weer langszij. Een onnodig weggeven corner werd weliswaar weggewerkt maar kwam voor de voeten van Sander Stroop en zijn inzet trof doel. De in de afgelopen weken sterk optredende Borger doelman Stefan Viel raakte licht aangeslagen. Enkele minuten later kon hij een van richting veranderde en vreemd opstuitende inzet van Yvan Stroop niet verwerken en zo kwam Borger voor het eerst sinds lange tijd weer eens op achterstand. Er was echter nog een half uur te spelen en de ploeg toonde veerkracht in het laatste half uur. Een kwartier voor tijd gaf Mark Meinema een mooie crosspass op Luuk Kenter die vervolgens voor de gelijkmaker zorgde. Daarna golfde het spel op en neer en leek het duel op 2-2 te gaan eindigen. Maar net als in de laatste twee duels trok Borger in de slotminuut de wedstrijd nog naar zich toe. Uit een mooie voorzet van Diederik Oosterwijk was het voor Luuk Kenter een koud kunstje om treffer nummer 27 van het seizoen aan te tekenen en zijn ploeg daarmee drie hele belangrijke punten te bezorgen.

En zo hield Borger dus zes punten over aan het paasweekeinde, terwijl concurrent Elim zaterdag onderuit ging bij Willemsoord. Dankzij acht overwinningen op rij staat Borger nu op de tweede plaats met één punt achterstand op koploper Elim, waarbij Borger één wedstrijd minder heeft gespeeld. Er volgen nu nog zes finales, om te beginnen aanstaande zaterdag uit bij VVAK.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geen loon naar werken voor Nieuw Buinen

Het echte vuurwerk rond de ontmoeting tussen WVV en Nieuw Buinen kwam na afloop van ...

PJC zet goede reeks voort tegen Kwiek

PJC kende een goede hervatting van de competitie en won op bezoek bij Kwiek. ...