Sellingen verslaat concurrent Gieterveen

sellingen-gieterveenVoor Sellingen en Gieterveen was het afgelopen zondag aanhaken of afhaken en na afloop kon geconcludeerd worden dat Gieterveen voorlopig afhaakt in de strijd om de prijzen. De geel-zwarten daarentegen hadden iets goed te maken na de nederlaag tegen Drieborg en door de 4-2 overwinning op de groenhemden strijden zij nog mee op alle fronten in 5E.

Gewijzigde opstelling
Voor de thuisploeg was het de tweede wedstrijd binnen 48 uur en trainer Arend Scholtens had zijn opstelling iets gewijzigd in tegenstelling tot het voorgaande duel. Dit leek al gauw zijn vruchten af te werpen want binnen vier minuten was het al raak via Jasper Abeln: 1-0. Na de hierop volgende aftrap kwam Sellingen direct weer in balbezit en zag men Jasper Abeln gevloerd worden in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd benut door Rolf Veerbeek en zo stond het na zes minuten reeds 2-0. Het eerste kwartier was volledig voor de thuisploeg, maar daarna nam Gieterveen het initiatief over. Door de lang bal te hanteren zetten zij de Sellinger defensie onder druk en via een corner kwam de aansluitingstreffer tot stand. Maarten Mulder wist met een goede kopbal de 1-2 te scoren. Gieterveen voerde de druk nog verder op en wist in de 35e minuut de stand alweer gelijk te trekken. Stefan van der Veen was de maker van de 2-2, dat tevens ook de ruststand was.

Prachtige lob
De tweede helft begon desastreus voor de gasten, want direct na de aftrap van de tweede helft keken zij alweer tegen een achterstand aan. Rik Bos onderschepte een terugspeelbal en legde deze breed op youngster Ian de Vrieze, die simpel binnen kon tikken. Gieterveen zette hierna wel aan, maar ondanks dat de Drenten meer balbezit hadden wisten zij de verdediging niet echt in verlegenheid te brengen. Aan de andere kant kwam Sellingen er af en toe gevaarlijk uit en het was Rik Bos die zijn ploeg in veilige haven schoot. Hij controleerde een prachtige pass van Erik Jan Veerbeek en met een prachtige lob zette hij de 4-2 eindstand op het scorebord.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS simpel langs Buinerveen

Na het winnen van een openingstoernooi bij SPW was er bij SJS ongetwijfeld vertrouwen ...

Pekelder Boys boekt cruciale overwinning op Gruno

Daar waar het in 4C in de top van het klassement beslist lijkt, blijft ...

Westerwolde kansloos tegen Kwiek

Al na twintig minuten voetballen was de wedstrijd tussen Westerwolde en Kwiek beslist in ...