Erik-Jan Veerbeek matchwinner bij Valthermond

ValthermondDe wedstrijd tussen Valthermond en Raptim was er één waarbij er niet veel op het spel stond. Raptim staat zo goed als veilig en Valthermond  heeft nog een hele kleine kans op een vervangende periode. De thuisploeg zegevierde met 2-1 en speelt in de laatste twee wedstrijden alleen nog een rol in de strijd tegen degradatie van Kanaalstreekgenoot Stadskanaal.

Valthermond was in het begin van de wedstrijd de betere ploeg, maar wist dit nog niet in kansen uit te drukken. Na tien minuten kwam ook Raptim wat beter in het spel en kreeg Niels Assen een goede mogelijkheid. Hij zag zijn volley gestopt worden door doelman Ronald Veerbeek. Na een kwartier spelen mocht Alwin Braakman aanleggen voor een vrije trap en hij zag zijn schot van richting veranderd worden en achter doelman Wesselink belandden: 1-0. Even later was het alweer gelijk, nadat Niels Assen deze keer wel het net wist te vinden na een voorzet. In het verdere verloop van de eerste helft waren beide partijen gelijkwaardig en met een gelijke stand gingen beide ploegen aan de thee.

Ook na rust waren de teams aan elkaar gewaagd en waren er kansen over en weer. Namens Raptim schoten ten Bruggen en Fonville de bal over het doel en ook de jonge Mondker Erwin Wardenburg schoot oog-in-oog met de doelman de bal over de deklat. De wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende kreeg deze uiteindelijk toch. Het was Erik Jan Veerbeek die met een diagonaal schot de 2-1 maakte en daarmee de wedstrijd besliste.

Zondag over een week gaat Valthermond op bezoek bij Stadskanaal, waarbij er voor de gasten niets op het spel staat maar voor de Knoalsters des te meer.